Concert Sur Austru & Terminal Prospect & Urok în Underground Club, Iași

Duminică, 17 noiembrie 2019, va avea loc primul concert al trupei Sur Austru din orașul Iași. Trupa este o continuare a moștenirii muzicale lăsate de trupa Negură Bunget. De altfel, Sur Austru este formată din membrii regretatei trupe, dispărută odată cu moartea lui Negru, ultimul membru fondator din Negura Bunget care încă făcea parte din formație când încă mai era activă. Acest concert va avea ca scop lansarea primului album aflat sub denumirea de Sur Austru. Acesta se intitulează „Meteahna Timpurilor” și a fost lansat oficial în septembrie 2019. În deschiderea evenimentului, vor cânta trupele Terminal Prospect din Suedia și Urok din Serbia.

Negură Bunget a luat sfârșit odată cu dispariția lui Negru, ultimul membru fondator rămas în trupa respectivă. Ceilalți membri în schimb, au avut altă viziune și au decis să continue moștenirea muzicală ce a lăsat-o Negură Bunget în spate. Datorită acestui lucru, a luat naștere formația Sur Austru în anul 2018. De la bun început s-a știut faptul că este o trupă renăscută din cenușa trupei Negură Bunget, valorile și mesajele transmise fiind aceleași. Până la ora actuală, a avut o multitudine de concerte. Acestea au avut loc în cadrul unor festivaluri precum Rockstadt Extreme Fest sau în cluburi precum Quantic din București sau Form Space din Cluj-Napoca. Sur Austru nu s-a limitat la concerte doar pe teritoriul României, ea având câteva prestații și în afară, în țări precum Germania, Italia sau Slovacia. Luna septembrie a anului 2019 a marcat  lansarea primului material discografic semnat Sur Austru. Acesta se numește „Meteahna Timpurilor” și a fost lansat sub egida casei de discuri Avantgarde Music din Italia, cunoscută pentru trupe precum Suicide Forest, Funeral Winds sau Abigor. Albumul a fost lansat pe 10 septembrie 2019 și, conform descrierii oficiale postate de trupă, „va provoca ascultătorul, inducându-l în stări diferite ce pot apărea datorită alternanței sunetelor de metal dur cu cele melodice, provocate în principal de îmbinarea perfectă a instrumentelor muzicale noi cu cele vechi. Este o poveste a pădurilor suferinde, naturii ce piere și experiențele noastre ce ne-au readus pe calea cea bună sărbătorindu-i iar divinitatea”.

Terminal Prospect este o trupă de melodic thrash/death metal din Suedia. Aceasta s-a înființat în anul 2005, lansând de atunci 4 materiale discografice, ultimul fiind „The End Of Dogma”, lansat în anul 2014. De-a lungul carierei, și-a făcut prezența pe scena mai multor țări europene, precum Cehia, Finlanda sau România. Nu este pentru prima dată prezentă pe scenele românești, făcându-și prezența încă din anul 2013, atunci când a cântat în același turneu cu Negură Bunget. Este recunoscută pentru piese precum „The Edge Of Confusion„, „Redefine Existence” sau, ceva mai recent, „One Step„.

Urok este o performanță audiovizuală inspirată din natura experimentală și întunecată a sunetelor. Este un experiment muzical ce combină cele mai întunecate sunete cu muzica ambientală.

Evenimentul din Underground Club va începe undeva după ora 20:00. Biletele se găsesc în continuare pe rețeaua IaBilet.ro la prețul de 20 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns