Concert Subcarpati in club Zebra – Bacau – Pareri la rece

Salutare dragi hoinari printre litere. Se fac acusi 2 saptamani de cand a avut loc concertul baietilor de la Subcarpati, asa ca, mai bine sa va scriu „parerile la rece”, totusi. Inarmat cu un pix si-o foaie, am scris cam cele mai importante faze din seara de 25 ianuarie 2014. Asa ca, parerile sa curga…

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=oREUWeBfwZo]

Personal, am ajuns undeva dupa orele 23:30. Deschiderea a fost undeva pe la ora 21:00, dar, mi-am dat seama ca o sa inceapa mai tarziu concertul propriu-zis. Am platit biletul (20 de lei), si exact la intrare se puteau lua stickere cu Subcarpati. Erau gratis.
Cand am intrat in club, am ramas surprins, clubul era aproape plin. La cat de mic e club Zebra, totusi au incaput vreo 100-150 de persoane (dupa o estimare vizuala).
 In club, m-am intalnit cu multe cunostinte, mare parte nefiind ascultatori de hip-hop. Am intalnit persoane de toate „genurile”: rockeri, rapperi, punkeri chiar. Majoritatea aveau acelasi slogan: sunt patriot si-am venit sa sustin formatia „Subcarpati. Am ramas placut surprins sincer, avand in vedere ca acum 2 ani cand am fost, nu cunosteam pe nimeni aproape.
 Personal, am ratat dj-ii din deschidere (Keeble, Secna, Threepex). Dar, am venit pentru Subcarpati totusi.
CORECTARE: tocmai am fost corectat chiar de Threepex. 
Dupa concertul celor de la Subcarpati, a mixat Threepex.
Greselile mele aici, dar, sa fim seriosi, la cat de incinsa era atmosfera, numai cine era pe scena dupa Subcarpati n-am bagat de seama. Data viitoare voi fi mai atent :)) 
Concertul a inceput undeva dupa miezul noptii. Dupa cum se poate vedea in clipul de mai sus, formatia a inceput cu Bean, cantand la flaut (cel putin cred ca era flaut).
 Pe scena cu Bean, a fost Vali Umbra, un nume cunoscut in lumea hip-hop-ului autohton, si cunoscut pentru asocierile sale cu artisti precum Subcarpati sau Aforic.
Dintre primele melodii ale serii, am putut distinge „Pe deal, in vai”, si „Lautar de Bucuresti”. De ce zic ca am putut distinge ?! La cat de marfa era atmosfera si formatia inainte de toate, nici nu-ti dadeai seama cum se termina o melodie si incepea alta.
La un moment dat pe scena, a urcat Madalina Paval, o alta persoana din familia „Subcarpatilor”. Cand am vazut-o pe tipa, am stiut ce va urma.  Subcarpati au interpretat in formula completa piesa „M-a facut muma frumoasa”. Aceasta este o piesa de pe viitorul album al formatie, care se va intitula „Pielea de gaina”. Asta am si avut cand am auzit primul beat al piesei.
Publicul a inceput sa-si faca simtita prezenta pe la piesa „Cand a fost la ’89”. Cred ca era a cincea sau a sasea piesa a serii, si s-a vazut asta…
Toata seara, baietii au tinut morțiș sa reaminteasca publicului ca ei isi vor lansa al patrulea album undeva prin iunie. Acesta se va numi „Pielea de gaina”. Au cantat cateva piese de pe acest album, iar cele mai „cu rezontanta” au fost „M-a facut muma frumoasa” si „Rau necesar”. Cea din urma a fost cantata pe la finalul concertului.
A urmat piesa „Camarad”. Imediat dupa aceasta (asa-mi amintesc), baietii au coborat de pe scena, publicul a urlat „bis, bis”, iar Subcarpati a urcat din nou.
Imediat a inceput o melodie, usor folclorica la inceput. Bean (vocal Subcarpati) a spus la un moment dat ceva de genul „inchideti ochii si ascultati partea asta”. Acea melodie era „Atat de personal”. Sincer, nu simteam mare lucru atunci cand ascultam melodia asta inainte, dar cand am auzit-o in seara de 25 ianuarie, mi-am schimbat total parerea. Se simte altfel „live”. Cred ca asta va poate spune toata lumea care a fost la concert. 
Spre finalul concertului, s-au putut auzi piesele „Am flacaii mei in hora”, „Underground folclor” si „Balada romanului”. La ultimele 2 melodii nu puteai sa arunci un ac, toata lumea se manifesta in vreun fel sau altul: ori dansau, ori ridicau mana sau pur si simplu cantau melodia”.
Baietii au terminat undeva dupa 02:30. Imediat dupa, langa scena s-a format o coada imensa catre masa „Subcarpatilor”. Cred ca-i cea mai mare coada de autografe la care am asistat in „Bacau”, si de 3 ani incoace tot merg la concerte.
In cele din urma, am ajuns si eu la autografe. Eu m-am dus cu posterul de la concertul de acum 2 ani, pentru ca nu aveam altceva. Primul care a semnat pe el a fost Bean. El a scris un mare „RESPECT” si „Big up”. Am ramas masca, nu ma asteptam la asta. Sincer sa fiu, ma asteptam la un autograf si o strangere de mana, dar, n-a fost asa. Subcarpati incerca intr-un fel sau altul sa interactioneze cu fanii, nu numai sa dea autografe si sa stea la poza. E de apreciat lucrul asta, nu toti artistii fac asta.
Ultimul care a semnat a fost Vali Umbra. Acesta a ramas de-a dreptul uluit atunci cand a vazut posterul de acum 2 ani. Eu i-am zis: scuze, n-am avut altceva. El mi-a zis sa nu interpretez gresit, ca apreciaza foarte mult ca am venit cu un poster vechi cu Subcarpati. Exact ca si Bean, a zis „RESPECT”.
Am ramas cu o amintire placuta, sincer sa fiu. Nu ma asteptam sa primesc „laude” pentru ca acum 2 ani am dat jos de pe peretii patriei un poster.
Am mai stat putin prin Zebra, dar, distractia parea ca nu se mai termina. Eu cand am plecat (undeva dupa 3:30), lumea inca dansa.
Concertul din seara zilei de 25 ianuarie 2014 marcheaza primul eveniment din acest an la care particip. Nu regret nimic, distractia a fost pe masura. Imi place ca baietii de la Subcarpati de 4 ani incoace isi fac timp odata pe an sa treaca si prin orasul lui Bacovia. Sper sa se mai intoarca, mai curand, nu odata pe an. Dar, timpul decide. Pana atunci
Hoinareala placuta !!!

Lasă un răspuns