Concert Subcarpați / Argatu’ & Moș Martin în Piața Tricolorului, Bacău

Sâmbătă, 28 Aprilie 2018, va avea loc evenimentul intitulat “Restart“. Acesta va avea loc în două locații: Teatrul De Vară “Radu Beligan” respectiv Piata Tricolorului din Bacău.

Pe tot parcursul anului 2017, orașul Bacău a avut titlul de “Capitală a Tineretului din România”. Conform descrierii oficiale a evenimentului, în cele 365 de zile de “Bacău – Capitala Tineretului din România”, tinerii din Bacău au demonstrat faptul că doresc să se dezvolte și să crească într-un oraş dinamic şi responsabil de viitorul lor în comunitate. Pentru organizatorii acestui proiect, acest sfârșit înseamnă un nou început în care doresc să fie alături în misiunea ce și-au asumat-o faţă de tinerii din Bacău. Din acest motiv acest eveniment de închidere are denumirea de “Restart”.

Lucrurile nu se încheie odată cu “Bacău – Capitala Tineretului din România”, deoarece Federatia Tinerilor din Bacau, organizaţia care a implementat alături de Municipiul Bacău programul, există în continuare pentru a promova drepturile şi valorile tinerilor, să-i ajute să pornească cu dreptul în viaţă şi să le reprezinte interesele în demersurile lor.

Totodată, în cadrul acestei zile vor avea loc diverse concerte. Primul este cel al Adei Milea, ce va cânta în cadrul Galei “Restart” ce va începe după ora 15:00 la Teatrul de Vară “Radu Beligan” din Bacău. Accesul va fi gratuit, intrarea făcându-se pe bază de invitații. Se poate intra în posesia acestor invitații până pe data de 20 Aprilie 2018 la nr. de telefon: 0757728386.

Seara de evenimente se va încheia cu concertele semnate de casa de discuri numită “Culese din Cartier“. Subcarpați, respectiv Argatu’ & Moș Martin, vor cânta în Piața Tricolorului din centrul orașului Bacău. Aceste concerte vor avea loc după ora 20:00, intrarea fiind liberă. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Subcarpați se întoarce în Bacău după 2 ani. Ultimul lor concert a avut loc pe 19 Februarie 2016 în clubul The Stage din Bacău. Este fără doar și poate una dintre cele mai surprinzătoare apariții din underground-ului românesc al ultimilor 10 ani. Înființată pe 1 Decembrie 2010, trupa și-a format de la bun început o identitate muzicală proprie, combinând elemente din muzica electronică și hip-hop contopite cu versuri ce au ca temă principala valorile naționale ale poporului român. Dintre aceste teme, putem aminti revoluția de la 1989, perioada comunistă sau elementele satului și a țăranului român. A fost printre primele trupe ce a combinat elemente din folclorul tradițional românesc cu muzica electronică, acest lucru regăsindu-se în fiecare piesă lansată. Până la ora actuală, Subcarpați a lansat 5 materiale discografice, ultimul fiind “Satele Unite Ale Balcanilor” din anul 2016. Toate albumele se pot descarcă gratuit de pe pagina oficială a trupei. Este prima trupă afiliată casei de producții “Culese Din Cartier“, sub egida căreia se află și alte trupe și artiști precum Cred Că Sunt Extraterestru, Fantome, Frații Grime,  Argatu’, sau ceva mai recent, Celula De Criză. Subcarpați a fost, este și va rămâne mereu recunoscută pentru piese precum “Frunzuliță, iarbă deasă“, “Rege pe deal“, “Balada românului“, “Rabdă inima” sau ceva mai recent, ” ’84-’85 “.

Argatu’ este unul dintre cei mai apreciați producători muzicali din România ultimilor ani. Este afiliat cu marea familie Subcarpați, fiind frecvent asociat cu membrii trupelor Cred Că Sunt Extraterestru sau Frații Grime. A debutat oficial în anul 2012, până la ora actuală având 3 materiale discografice, toate intitulate sugestiv „Culese din Cartier”, înregistrate la casa de producții cu același nume. Totodată, are un album intitulat “Începuturi“, lansat în anul 2017. Acesta are 10 piese, fiind singurul sau album în care apare și în postura de interpret, nu doar de producător. Are piese realizate inclusiv cu Moș Martin precum “Cine suntem noi“. Are piese realizate în colaborare cu artiști precum Bean MC, Vali Umbră, AFO sau chiar Subcarpați, dintre care putem aminti „Rege pe deal„, „Camarad” sau „Să răsune-n țara noastră„.

Leave a Reply