Concert Stres & Dragoș Miron în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

Pe data de 2 aprilie 2016 a avut loc concertul lui Stres din clubul Pub S4 din orașul Bacău. Acest concert a avut ca scop lansarea ultimului material discografic al artistului, „Tot Răul Spre Bine„. În cadrul acestui concert, pe lângă Stres, mai trebuiau să fie prezenti și Dragoș Miron, trupa G.U.S. iar la platane DJ ABS. Lucrurile în schimb nu au stat deloc așa.

Pe la ora 22:30, exact la intrare, erau niște scaune scoase din Pub S4. Îți dădea din prima senzația că Pub S4 se închidea sau ca și cum ar fi fost în renovare iar totul era scos la intrare. Mobilier era în incinta clubului, cu excepția câtorva mese, dar lipsea exact punctul de rezistență a unui concert: PUBLICUL. Nu exagerez când spun că erau doar 9 oameni prezenți la acest concert. Inițial, erau mai puțini, dar au mai venit pe parcurs. Până la începutul concertului, pe fundal s-au auzit piese predominant din repertoriul celor de la Haarp Cord, dar având în vedere absența publicului, piesele se auzeau pe fundal și atât, nu era forfota aia tipică dinaintea unui concert. Unii fani au spus ca publicul a scăzut de când a fost introdusă lege anti-fumat, dar trebuie să fii puțin cretin să crezi că ăsta a fost motivul principal pentru care au fost atât de puțini oameni la concert. Evenimentul în sine, a fost slab promovat, el fiind anunțat cu doar 3-4 zile înainte. În momentul de față, dacă vă chinuiți să căutați arhiva evenimentului pe facebook, nu-l veți găsi, acesta a fost șters între timp, nu a rămas salvat nicăieri.

Concertul lui Stres a început undeva în jurul orei 23:50. A fost surprinzător faptul că Stres și-a făcut prezența la acest concert. În trecut mai fuseseră incidente datorate de neprezentarea artistului datorită numărului slab de bilete vândute sau de oameni ce au venit la eveniment în sine. Stres a urcat pe scenă alături de Dragoș Miron. Trupa G.U.S. nu a mai cântat în acea seară. Se vedea clar pe fața artiștilor o ușoară resemnare, dar totuși au avut puterea să spună „mulțumesc pentru prezență, oameni buni, pace!„. E de admirat acest lucru, e o forma de respect pentru oamenii ce s-au sinchisit să vina la acest concert. Acesta a cântat aproximativ 20 de minute; nu a fost concertul rap tipic din Pub S4. Totuși, s-au putut auzi piese precum „IN RO„, „Zi-mi ce vrei” sau „Bloody Sunday„, piese extrase de pe ultimul material a lui Stres, „Tot Răul Spre Bine”. Stres a încercat să prezinte tot albumul publicului băcăuan, dar dat fiind numărul publicului, acesta a oferit doar câteva „mostre” celor prezenți. Pe lângă acestea, s-au putut auzi și alte piese cunoscute precum „Muzica grea„, „Blana” sau „Asta sunt făcut să fiu„. Înainte de finalul concertului, Stres a spus ca toată lumea să ia un album de la intrare. Toți fanii au luat gratis un album dintre cele doua disponibile la vânzare. Aceste albume erau „Tot Răul Spre Bine” și EP-ul „Blana”, lansat în 2014. Concertul în sine s-a terminat foarte repede, dar fanii prezenți l-au apreciat pe Stres pentru prezență, iar artiștii la rândul lor le-au mulțumit fanilor. După concert nu era atmosfera aia tipică de poze și autografe cu artistul, erau discuții libere, amicale, ca între prieteni de o viață, sentimentul ăsta îl aveai.

A fost unul dintre ultimele concerte importante din primăvara anului 2016 din clubul Pub S4, dar unul mult prea trist datorită prezenței slabe a publicului. Stres și Dragoș Miron probabil se vor întoarce în Bacău în viitor, dar va fi cu totul altă circumstanță.

Poze de la acest eveniment găsiți pe pagina de facebook a blogului.

2 thoughts on “Concert Stres & Dragoș Miron în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

Lasă un răspuns