Concert Saddayah & Purple Caravan & Why Cat, Why?! & Still Waters & Blasted în B52, București

Sâmbătă, 15 Decembrie 2018, clubul B52 din București vă invită la ultimul lor eveniment metal din anul 2018. După cum spune chiar descrierea evenimentului, va fi „ o „serbare” corectă între prieteni, cu prieteni, pentru prieteni, și nu numai„. Cinci trupe vor urca pe scena din B52, iar acestea sunt Saddayah, Purple Caravan, Why Cat, Why?!, Still Waters și Blasted.

Trupa Saddayah s-a format la începutul anului 2014 în orașul Ploiești, debutul scenic având loc în toamna aceluiași an. Au urmat câtiva ani plini de concerte, cu evenimente în multe orașe din România, în care trupa a împărțit scena cu formații de top, atât din țară cât și din străinatate, dintre care putem aminti Infected Rain, SkeletonWitch, Diabolical, Axegressor, Cenotaph, Carnifliate, Syn Ze Sase Tri, Kistvaen sau Akral Necrosis. Anul 2017 a fost unul de referință, Saddayah ajungând în finala Wacken Metal Battle România de la Sibiu și ocupând locul al treilea. În anul 2018, Saddayah finalizează înregistrările albumului de debut, „Apopheny of Life„, înregistrat la I.V. Metal Foundry, coperta CD-ului fiind semnată de cunoscutul artist grafic, Costin Chioreanu. Albumul a fost lansat pe data de 7 septembrie 2018 de către Loud Rage Music și se află în continuare într-un turneu de promovare. Saddayah a susținut concerte de promovare a albumului în orașe precum Piatra Neamț, Ploiești, Iași sau Suceava. Până la ora actuală, trupa are piese precum „Carving in the Stone Flesh of God„, „Born in singularity” sau „Fire Above, Frost below„.

Purple Caravan este o trupă din Craiova de stoner hard rock, cu influențe puternice de rock psihedelic și heavy metal. A fost înființată pe 27 Septembrie 2017. Conform site-ului UndergroundMusic.ro,  sunt „pionieri ai genului abordat pentru orașul Craiova„, iar până în momentul de față a împărțit scena cu trupe precum Overpain, Krepuskul, Crimena, The Demon’s Claws sau The Noise Figures. Sunetul Purple Caravan este inspirat din trupele consacrate ale acestui gen, cum ar fi Sleep, 1000mods, sau Kyuss. A susținut concerte doar la nivel regional, în orașe precum Craiova sau București în cluburi precum Fabrica sau Quantic. Până la ora actuală, are doar două piese oficiale lansate: „Sky In My Bag„, respectiv „Private Hell„. Alte piese din repertoriul trupei sunt „Awakening Bell” și „Spirit Of the Sun„.

Why Cat, Why?! este o trupă definită recent într-o formă finală. Este formată din membrii mai multor trupe, cea mai recenta fiind Twist Of Fate. Are ca stil muzical genul metalcore/melodic death metal. A fost înființată în orașul București, de altfel, membrii trupei cântând pe scene din cluburi bucureștene precum Fabrica sau Quantic. Aceștia au, de altfel, experiențe muzicale vaste, susținând concerte și în alte orașe în compania unor trupe precum E-an-na, EvergreeD, Breathelast, Era Divina, Stanker sau For The Wicked. Până la ora actuală, Why Cat, Why?! are piese precum „If you like it or not„, „Redemption” sau „Find a way„.

Still Waters este o trupă rock înființată în anul 2018. Este originară din București, iar până la ora actuală a avut doar două concerte oficiale, în deschiderea unor trupe precum EvergreeD, Crize, Why Cat, Why?!, Secret Society sau E-an-na. Momentan nu are nicio piesă oficială lansată.

Blasted este o trupă de melodic death metal din Ploiești. A fost înființată în anul 2016, dar abia în anul 2017 a început să fie activă. Prima sa producție a fost un demo la piesa „Reborn„. Acesta a fost lansat pe 3 Aprilie 2017. Primele concerte le-a avut abia în anul 2018, dar au avut loc doar la nivelul orașului Ploiești, mai exact în Vintage Pub. A cântat în deschiderea unor trupe precum Saddayah, Dizident, Twist Of Fate sau Mental Disorder. Până la ora actuală, are piese precum „Butterly Effect„, „Starsurge” sau „Rise„. Totuși, în playlist-ul trupei se pot regăsi și câteva cover-uri, precum „In League With Satan” de la Venom.

Evenimentul din clubul B52 va începe undeva după ora 18:00. Biletele sunt disponibile la prețul de 20 de lei pe rețeaua AmBilet.ro. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns