Concert Saddayah & Mercy’s Dirge în The Gate Bar, Iași

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, barul The Gate din Iași vă invită la concertul trupei Saddayah. Aceasta își lansează oficial albumul intitulat „Apopheny Of Life„, promovat până la ora actuală prin alte concerte prin orașe precum București, Piatra Neamț sau Suceava. În deschiderea evenimentului, va cânta trupa suceveană Mercy’s Dirge.

Trupa Saddayah s-a format la începutul anului 2014 în orașul Ploiești, debutul scenic având loc în toamna aceluiași an. Au urmat câtiva ani plini de concerte, cu evenimente în multe orașe din România, în care trupa a împărțit scena cu formații de top, atât din țară cât și din străinatate, dintre care putem aminti Infected Rain, SkeletonWitch, Diabolical, Axegressor, Cenotaph, Carnifliate, Syn Ze Sase Tri, Kistvaen sau Akral Necrosis. Anul 2017 a fost unul de referință, Saddayah ajungând în finala Wacken Metal Battle România de la Sibiu și ocupând locul al treilea. În anul 2018, Saddayah finalizează înregistrările albumului de debut, „Apopheny of Life„, înregistrat la I.V. Metal Foundry, coperta CD-ului fiind semnată de cunoscutul artist grafic, Costin Chioreanu. Albumul a fost lansat pe data de 7 septembrie 2018 de către Loud Rage Music și se află în continuare într-un turneu de promovare. Până la ora actuală, trupa are piese precum „Carving in the Stone Flesh of God„, „Born in singularity” sau „Fire Above, Frost below„.

Mercy’s Dirge este o trupă de black/death metal. Aceasta s-a înființat în 1990 în orașul Suceava. A fost activă până în anul 1997, în toată acesta perioadă de 7 ani lansând doua demo-uri intitulate „Another Hell” în 1993, respectiv „Unholy Doom Creation” în 1995. Formația a revenit în anul 2015, susținând concerte în deschiderea unor trupe precum Bucovina sau Grimegod, sau în cadrul unor festivaluri precum Rock’N’Iași. Din formula originală au rămas doar 2 membrii. Membrii noi au la rândul lor experiențe muzicale diverse, fiind membrii din trupe sucevene precum Era Decay sau Nightmarion. Are doar un EP sinonim cu numele trupei lansat la începutul anului 2018, acesta conținând piese precum „Devilish Wish„, „Another Hell” sau „Bewitched„.

Evenimentul din barul The Gate va începe undeva după ora 20:00. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns