Concert Rareș Totu & Dean Bowman în Pub S4, Bacău

Vineri, 1 aprilie 2016, clubul Pub S4 din Bacău vă invită la concertul lui Rareș Totu și Dean Bowman.

Rareș Totu este un muzician român activ pe scena muzicala încă din anii ’80. În anul 1987 a format trupa Trans Express, alături de care a câștigat în acel an toate competițiile desfășurate în țară. Astfel, Rareș a câștigat toate premiile pentru chitară și a fost numit Cel mai bun chitarist al anului 1987. Doi ani mai târziu, datorită piesei The Heat Of The Night, revista Metal Hammer avea să îi numească “cea mai bună trupă și cel mai bun cântec care au apărut din spatele Cortinei de Fier”. Pentru o perioadă, Rareș a cântat și la clape în cadrul formației Compact.
În 1990, în urma unor concerte foarte bine primite în Ungaria, s-au hotărât să se mute în Budapesta, întorcându-se în țară doar pentru show-uri la evenimente importante ca Rock’ 91 sau în deschiderea concertului Uriah Heep. În 1992, a primit al doilea sau titlu de Cel mai bun chitarist al anului, de data asta în Ungaria.
După un accident soldat cu moartea lui Bela Raduly, bateristul trupei la acea vreme, Rareș a hotărât să se întoarcă în România și a format, în 2003, trupa Midnight Express. O piesa a acestora (o versiune a cântecului All Along The Watchtower) a fost inclusa pe CD-ul Romanian Tribute To Hendrix.

Din 2014 formația colaborează în ocazii speciale cu solistul american Dean Bowman, fost component al legendarului grup newyorkez de fusion Screaming Headless Torsos dar și fost colaborator al lui John Scoffield. Dean Bowman a mai lucrat cu mari nume ale jazzului american ( Don Byron , Charlie  Hunter, etc ). Alăturarea cu solistul american produce o muzică variată, cu elemente funk dar și blues, fiecare membru punându-și amprenta specifică pe produsul final, care devine un amestec surprinzător de energie și finețe.

Concertul va începe după ora 20:00, biletele găsindu-se în pre-sale la 25 de lei sau în seara evenimentului la prețul de 35 de lei. Limita în clubul Pub S4 este de 150 de persoane. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Leave a Reply