Concert Paragon Collapse & Kistvaen în Underground Pub din Iași

Duminică, 26 martie 2023, Underground Pub din Iași vă invită la concertul trupelor Paragon Collapse și Kistvaen. Ambele vor cânta după multă vreme în orașul Iași. Kistvaen va cântă după mai bine de 8 ani, ultimul concert având loc pe 23 ianuarie 2015. Atunci a cântat în The Gate, același loc în care Paragon Collapse a susținut ultimul său concert din Iași. Diferența o face data, cântând ceva mai recent, mai exact pe 1 martie 2020. Acest eveniment are ca scop lansarea albumului „Winds of Silenced Voices” semnat de Paragon Collapse.

Paragon Collapse este o trupă ieșeană de doom metal cu influențe psihedelice, atmosferice și progresive, fondată oficial în 2011, dar abia la finalul anului 2017 a început să fie mai activă și să lucreze la primul material discografic. Primele idei de creare a trupei au început să se contureze în 2008, după câteva sesiuni de jam-uri acustice. La acea vreme, chitaristul Alex Lefter, care este fondatorul și compozitorul trupei, l-a cunoscut pe chitaristul Ion Ciobanu. Împărtășirea acelorași preferințe muzicale a condus la inițierea unei colaborări. În 2009, Veronica Lefter s-a alăturat proiectului ca solistă și violonistă, iar la acel moment ideea unei trupe a devenit mai reală. După mai multe schimbări în formație, s-au alăturat trupei în 2011 Dumitru Grosu la tobe, respectiv Vadim Puscas la bass. În vara aceluiași an, a fost înregistrat primul album demo. Trupa a rămas activă pe această linie până în 2014. După ce Dumitru și Vadim au părăsit formația, proiectul a fost pus în așteptare. În această perioadă, Alex a înregistrat mai multe demo-uri nepublicate. Printre acestea se numără versiunea remanentă a primului album, „The Dawning”. Acesta a fost lansat sub egida casei de discuri Loud Rage Music și conține piese precum „Nirvana„, „The Stream”, „The Endless Dream„ sau „A Winter Life„, ultima piesă având parte și de un videoclip oficial lansat pe 6 noiembrie 2018. Al doilea album al trupei se numește „Winds of Silenced Voices”. Conform descrierii oficiale, „acesta constituie rezultatul a multor ani de muncă, reflectând totodată și adoptarea unui sunet diferit față de prima apariție discografică, „The Dawning”.

Kistvaen este una dintre cele mai reprezentative prezențe metal din underground-ul românesc. Fondată în anul 2008, a devenit rapid remarcată datorită stilului muzical abordat. Trupa cântă black metal depresiv, iar temele lirice sunt din zona solitudinii, depresiei, negativității, chiar și a suicidului. Are două albume de studio la activ. Primul a apărut în 2010 și se numește „Unbekannte”, iar al doilea a fost lansat oficial în anul 2014 și se numește „Desolate Ways”. Ambele sunt producții de natură independentă. În prezent, este afiliată casei de producții românești Sun & Moon Records, recunoscută pentru colaborările muzicale din zona black sau doom metal. Și-a făcut prezența la festivaluri de profil din România precum Rockstadt Extreme Fest din Râșnov sau Underground Metal Resistance din București, plus alte concerte susținute de-a lungul țării. Până-n prezent, este recunoscută pentru piese precum „Void„, „Canitude„, „Ecstasy” sau „…of Flesh„.

Accesul în Underground Pub va începe undeva după ora 19:00. Biletele se găsesc în continuare pe rețeaua IaBilet.ro la prețul de 49 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns