Concert Paragon Collapse în barul The Gate din Iași

Duminică, 1 martie 2020, barul The Gate din Iași vă invită la concertul trupei Paragon Collapse. Trupa va cânta live pentru prima dată în acest an. De altfel, ultimul concert pe care l-a susținut în Iași a fost pe 31 octombrie 2018, tot în barul The Gate.

Paragon Collapse este o trupă ieșeană de doom metal cu influențe psihedelice, atmosferice și progresive, fondată oficial în 2011, dar abia la finalul anului 2017 a început să fie mai activă și să lucreze la primul material discografic. Primele idei de creare a trupei au început să se contureze în 2008, după câteva sesiuni de jam-uri acustice. La acea vreme, chitaristul Alex Lefter, care este fondatorul și compozitorul trupei, l-a cunoscut pe chitaristul Ion Ciobanu. Împărtășirea acelorași preferințe muzicale a condus la inițierea unei colaborări. În 2009, Veronica Lefter s-a alăturat proiectului ca solistă și violonistă, iar la acel moment ideea unei trupe a devenit mai reală. După mai multe schimbări în formație, Dumitru Grosul la tobe, respectiv Vadim Puscas la bass s-au alăturat trupei în 2011. În vara aceluiași an, a fost înregistrat primul album demo. Trupa a rămas activă pe această linie până în 2014. După ce Dumitru și Vadim au părăsit formația, proiectul a fost pus în așteptare. În această perioadă, Alex a înregistrat mai multe demo-uri nepublicate. Printre acestea se numără versiunea remanentă a primului album, „The Dawning”. A fost lansat sub egida casei de discuri Loud Rage Music și conține piese precum „Nirvana„, „The Stream”, „The Endless Dream„ sau „A Winter Life„, ultima piesă având parte și de un videoclip oficial lansat pe 6 noiembrie 2018. În 2017 s-au alăturat doi membri noi, Vali Seciu la bass, respectiv Codrin Murariu la tobe. În 2018 Mihai Tabarca s-a alăturat trupei, înlocuindu-l pe Codrin Murariu.

Evenimentul din barul The Gate va începe undeva după ora 20:00. Intrarea va fi de 10 lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.