Concert Omul Cu Șobolani & Air Lines în Underground Pub din Iași

Vineri, 20 octombrie 2023, Underground Pub din Iași vă invită la concertul formației Omul Cu Șobolani (OCS). Acest eveniment face parte din turneul “Toată Lumea Greșește”, menit să promoveze cea mai recentă melodie a trupei cu același nume. Turneul se desfășoară la nivel național, primul eveniment având deja loc în clubul Control din București pe 12 octombrie 2023. Iași e următoarea locație, urmând în același weekend orașul Galați. În deschiderea evenimentului va cânta formația Air Lines. De altfel, 4 din concertele acestui turneu va avea această trupă în deschidere, în Iași fiind primul. Celelalte vor fi pentru orașele Râmnicu Vâlcea, Brașov și București.

Omul cu Șobolani (cunoscută și sub acronimul de OCS) este una dintre cele mai vechi, apreciate și cunoscute trupe românești de rock alternativ. Înființată în anul 1997, formația a ajuns cunoscută publicului larg odată cu lansarea primul album în 1999, intitulat „Razna„. Piesa ce dă titlul albumului a ajuns una dintre cele mai apreciate producții ale trupei în cei 26 de ani de activitate. Au urmat alte 6 materiale discografice până la finalul anului 2010 și piese precum „Odă (în Piața Romană)„, „Nu încerca așa ceva acasă„, „Cineva Să Ne…” sau „Ajutor„. În anul 2011, lansează albumul „Retro„, care conține numai preluări din muzica românească. OCS a adaptat piese precum „Pseudofabula” de la Roșu și Negru sau „Cea mai frumoasă zi” de la Alexandru Andrieș, aducându-le sunetul precum celor din zilele noastre. În 2013, s-a lansat albumul „Marea Căutare„, unul extrem de apreciat de public, melodii precum „Baloane de Săpun„, „Caută” sau „Visule” (o piesa realizată în colaborare cu Bean MC) devenind sinonime cu aceasta. Este o prezență activă în continuare pe scena muzicală românească, participând la diferite festivaluri sau concerte, în continuare având un cuvânt greu de spus pentru rock-ul alternativ din România. Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de existență, a lansat un album intitulat „OCS 2.0„. Este unul de tip „best of”, ce cuprinde cele mai bune piese lansate în cei 20 de ani de existență, până la acea dată. Ultimul material discografic al trupei a fost lansat în anul 2019 și se numește „Fabrica De Păpuși”. OCS va rămâne mereu asociată cu piese precum „Razna„, „2ouă Beri Goale„, „Copilul rebel„, „Cine e de vină” sau, ceva mai recent, „Ne mulțumim cu puțin„ sau “Toată Lumea Greșește“.

Air Lines este un proiect electro-industrial din București. A fost inițiat de Augustin Nicolae, un cunoscut basist din zona underground românească. În trecut, acesta și-a făcut prezența în formații precum Partizan, The Amsterdams sau Orizontal. Celălalt membru este Ștefan Lăzărică. Ambii membrii au părți vocale, diferența fiind instrumentele. Augustin Nicolae este la bass, în timp ce Ștefan Lăzărică este la partea electronică sau, “sound manipulation”, așa cum arată una dintre descrierile oficiale ale proiectului. A apărut prin anul 2018, dar prima piesă, “Into the Fjord“, a apărut în 2019. Până-n prezent, are un album lansat. Acesta se numește “Temples” și a apărut pe vinil în serie limitată. Are piese lansate precum “Into The Fjord“, “Reboot“, “Trees are the Temples” sau “Air Strike“.

Accesul în Underground Pub va începe după ora 19:30. Biletele se găsesc în continuare pe rețeaua IaBilet.ro. Preturile încep de la 79 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Leave a Reply