Concert Nouă Ani Lumină la Cafeneaua Gist din Iași

Vineri, 29 aprilie 2022, Cafeneaua Gist din Iași vă invită la concertul Nouă Ani Lumină. Va fi primul din acest an pentru formație. Ultimul eveniment al trupei a avut loc pe 25 septembrie 2021, în cadrul festivalului Rock’N’Iași „Open Air” 2021.

Nouă Ani Lumină consideră că abordează genul muzical numit „cosmic rock”. Conform descrierii oficiale, membrii trupei consideră că este „locul” în care aberează cât de mult pot și sar de pe șinele realității. E un fel de realitate virtuală în care pot trăi scenarii ciudate. De multe ori, au primit întrebarea „ce înseamnă Nouă Ani Lumină?„. Pentru trupă, este o distanță pe care nu o pot cuprinde cu mintea. Toată lumea știe ce înseamnă ani-lumină dar nimeni nu concepe, de fapt, termenul. Asta caută și aceștia prin muzică; sonorități mai greu de conceput, încercând să transmită ciudatul și fantasmagoricul prin unde sonore. De multe ori, aceștia vor să fugă de pe pământ, cât mai departe de lucrurile lumești iar Nouă Ani Lumină este mantra lor prin care parcurg distanțe de neconceput.

A fost înființată în orașul Iași la sfârșitul anului 2015. Are la activ concerte pe scene din orașele Iași, București, Cluj sau Timisoara (în fostul club Daos), iar în vara anului 2015 a obținut locul întâi în cadrul festivalului Rockmotiva Fest Craiova. A participat în trecut la festivaluri precum Rocanotherworld, Rock’N’Iași sau Bucovina Rock Castle. Până la ora actuală are doar un album intitulat „Nouă Ani Lumină„, lansat pe 20 Martie 2017. Din vara anului 2018, trupa este formată doar din 2 membri, în playlist-ul trupei regăsindu-se în continuare piese mai vechi. Ultimele concerte ale acesteia conțin foarte multe piese noi precum „Laniakea”, „Contact„, sau „Aroma Planetei H„. Inclusiv în acest an a rămas activă, lansând în primăvară piesa „Oglinzi„.

Evenimentul din Cafeneaua Gist va începe după ora 20:00. Intrarea se face pe bază de rezervare la numărul de telefon 0748808019. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns