Concert Negură Bunget în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

Pe data de 15 aprilie 2016, clubul Pub S4 a găzduit unul dintre cele mai importante concerte metal din ultimul an din orașul Bacău. Negură Bunget, cea mai cunoscută trupă de black metal din toate timpurile din România pornise într-un turneu aniversar, iar pe lista orașelor avizate s-a aflat și Bacăul. Trupa aniversa 20 de ani de existență și 10 ani de la lansarea albumului „OM„, considerat de mulți ca fiind cel mai bun album Negură Bunget. Până la începutul concertului, se adunase vreo 80-90 de persoane, un număr semnificativ mai mare față de ultimele concerte metal ce avusese loc în Pub S4 în ultimele luni. Totodată, nu erau doar fani din Bacău ce veniseră la acest concert. Au fost și oameni din orașul Piatra Neamț, un oraș relativ apropiat Bacăului, fani ce participaseră în trecut la alte concerte metal din Bacău.

Cum intrai în Pub S4, puteai să vezi o masă imensă de produse oficiale ale trupei. Nu au fost prea multe produse, unele modele de tricouri ale trupei fiind valabile doar în numere foarte mari sau foarte mici, mărimi precum L sau M nemaigăsindu-se. Concertul în sine a început după ora 22:15, pe fundal auzindu-se „Ceasuri Rele„, prima piesă ce deschide și albumul „OM”. Atmosfera deja devenise întunecată încă de la prima piesă, iar luminile din Pub S4 reușiseră în acea seara să fie ceva mai reduse și clubul fiind ceva mai întunecat. Negură Bunget a făcut trecerea din „Ceasuri Rele” direct în piesa „Cunoașterea Tăcută„, una dintre cele mai apreciate piese ale trupei care, culmea, se află tot pe albumul „OM”. Au urmat apoi numai piese extrem de bine alese precum „Hora Soarelui” sau „Țesarul de lumini” care au fost foarte bine primite de publicul prezent. A fost un concert rar întâlnit în Pub S4 în care publicul știa majoritatea pieselor iar aceștia fredonau părțile principale din respectivele piese. Negură Bunget este o trupă recunoscută pentru instrumentele neconvenționale ce le folosesc pe scenă, unul dintre acestea fiind prezent în acea seară în Pub S4. Trupa a avut în partea stângă a scenei de-a lungul serii o toacă, aceasta fiind folosită doar la piesa „Norilor„. Această piesă este una rar întâlnită în concertele trupei, dar având în vedere că albumul său de proveniență este tot „OM” era nefiresc să fie exclusă. S-au mai putut auzi de-a lungul serii piese ce nu se aflau pe „OM”, printre care putem aminti „Țara De Dincolo de Negură” de pe albumul „Vârstele Pământului„, „Nămetenie” și „Schimnicește” de pe albumul „Tău„, pen-ultimul material discografic al trupei lansat în anul 2015.

Concertul s-a terminat după aproximativ o ora, Negură Bunget terminând concertul cu „Dacia Hiperboreană„, fără doar și poate cea mai cunoscută piesă a trupei care nu se afla pe albumul „OM”, ci pe albumul „Vârstele Pământului”. Imediat după, publicul a strigat frenetic „bis, bis„, Negură Bunget oferindu-le piesa „Cunoașterea Tăcută„, cântată la începutul serii. Trupa a stat după la poze și autografe cu fanii prezenți dornici de acest lucru, iar cei mai norocoși au reușit să plece cu pene de chitară de la membrii trupei, bețe de tobe sau chiar playlist-ul cu piesele cântate în acea seară. Am putea spune că băieții din Negură au văzut figuri familiare la acest concert, marea majoritate a fanilor neaflându-se la primul concert cu ei. Mai erau și fani ce-i cunoșteau pe membrii trupei Grimegod, aceiași ce formează majoritatea trupei Negură Bunget din zilele noastre. A fost printre ultimele concerte metal din existența clubului Pub S4, dar a fost cel mai important ultim concert din acest loc. Negură Bunget nu se știe dacă se va întoarce prea curând în Bacău din cauza faptului că la ora actuală nu mai există locații în oraș în care s-ar putea cânta black metal. Timpul le va rezolva pe toate în cazul de față, dar concertul din 15 aprilie 2016 nu va fi uitat prea curând.

Poze de la acest concert găsiți pe pagina de Facebook a acestui blog. O altă părere de la acest concert a fost scrisă de Fake MC pe blogul Adevăr De La Un OM Fals.

One thought on “Concert Negură Bunget în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *