Concert Magica & Outstorm în club Rocknrolla, Iași

Sâmbătă, 9 Iunie 2018, clubul Rocknrolla din Iași vă invită la concertul trupei Magica. Comparativ cu alte formații, aceasta se întoarce după o lungă perioada de timp în orașul Iași, mai exact, după 10 ani. Ultimul lor concert a avut loc în cadrul festivalului Rock’N’Iași „Winter Edition” 2008, atunci când a cântat în aceiași seară cu trupele Finntroll și Eluveitie. În deschiderea evenimentului, va cânta trupa locală Outstorm.

Outstorm este o trupă ieșeană de rock alternativ. Ea pendulează extremele muzicii rock prin compoziții proprii ce îmbină riff-uri dinamice cu elemente de power balad, tonuri vintage cu tonuri moderne, voci ce trec de la urlet la șoaptă, de la agresivitate la melancolie. Înființată în anul 2013, trupa și-a făcut debutul în clubul Pub S4 din Bacău, atunci când au cântat în deschiderea trupei GOD în aprilie 2014. De atunci au adunat o multitudine de concerte în orașe precum Suceava, Iași sau București, în deschiderea unor trupe precum E.M.I.L., Implant pentru RefuzTrooper sau Firma. Are prezențe la festivaluri precum „Rock Stage Festival” (Galați), „Zilele Prieteniei Bergenbier” (Iași), Route68 Summerfest (Gurasada- Locul 2 pe Brand New stage), „Zilele Nordului” (Dărăbani) sau Rock Line Festival (Anina). De asemenea Outstorm câștigă locul 3 în concursul Rock Frate (București), la startul căruia s-au înscris 27 de trupe. În anul 2016, trupa a lansat primul album oficial intitulat „Hardcore„, ce reprezenta o combinație eclectică de sunete și vibe-uri. Lansarea oficială a albumului a avut loc în cadrul festivalului Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2016. Acesta cuprinde piese precum „We Are Hardcore„, „Freedom„, „Stay Away”, „Străin„, sau „Crazy„. Outstorm a rămas activă pe plan muzical, în anul 2018 lansând de altfel piesa „Identitate„.

Magica este o trupa originară din Constanța, înființată în anul 2002. Stilul oficial abordat este melodic power metal, dar acesta a evoluat de-a lungul timpului. Până la ora actuală, are 6 albume lansate, ultimul fiind „Center of the Great Unknown” lansat în anul 2012. Fiecare album de la Magica are diverse teme și influențe, fiind prezente și elemente din rock gotic sau metal simfonic. Piesele lor, de altfel, au teme diverse, începând de la mitologie, teme fantasy sau care descriu perfect anumite stări lăuntrice. Nu a fost mereu o trupă activă. A avut o perioadă îndelungată de pauză, fără piese noi lansate sau concerte. Totuși, și-a făcut simțită prezența în marile orașe din România, cântând în trecut în orașe precum București, Iași sau Suceava. În anul 2006, a fost într-un turneu european alături de trupe precum After Forever, Nightmare, Apocalyptica și Leaves Eyes. De altfel, principala lor casă de discuri a fost și este AFM Records din Germania, un label cunoscut pentru afilierea cu trupe precum Leaves Eyes, Whitesnake, Pyogenesis sau Avantasia.

Magica a fost, este, și va rămâne cunoscută pentru piese precum „Entangled„, „Dacă„, „Bittersweet Nightshade” sau „All waters have the colour of drowning„.

Evenimentul din clubul Rocknrolla va începe undeva după ora 20:00, intrarea fiind de 20 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns