Concert Luna Amară & Nightmarion în Underground Pub, Iași

Vineri, 9 decembrie 2022, Underground Pub vă invită la concertul trupelor Luna Amară și Nightmarion. Este pentru a doua oară pe acest an când aceste formații vor cânta în orașul Iași în cadrul aceluiași eveniment. Primul a avut loc în același pub pe 5 mai 2022. Concertul respectiv a fost din cadrul turneului aniversar „Pietre În Alb”, albumul trupei Luna Amară ce a împlinit 10 ani de la lansarea oficială, în timp ce evenimentul din 9 decembrie are ca scop prezentarea ultimei piese intitulate „Ne iubim mai mult când dormim„.
Nightmarion este o trupă de rock alternativ cu influențe metal din Suceava. Înființată în anul 2014, trupa a început să fie cunoscută pe plan local, cântând în deschiderea unor trupe precum Bucovina sau Dirty Shirt. A cântat inclusiv în cadrul festivalului Bucovina Rock Castle, ultima sa prezență fiind în cadrul ediției din anul 2019. Un alt festival unde și-a făcut simțită prezența a fost „Zilele Nordului”, un festival unde a împărțit aceiași scenă cu trupe precum Șuie Paparude, Basska sau ROA.  Până la ora actuală, are doar un material dsicografic lansat. Acesta este de tip EP și se numește „Mediam Noctem”. Cuprinde piese precum „I’m Walking„, „Lângă mine” sau „Singur în noapte„, „Lumea Lor„, sau, ceva mai recent, „Ultima zi„. Cea mai noua producție a trupei se numește „Terapie” și a fost lansata pe 5 decembrie 2021. Este însoțită inclusiv de un videoclip oficial și a apărut inclusiv în cadrul emisiunii „Îmi place să LogOut cu Bogdan Șerban” de la Radio Guerrilla. Cea mai recenta producție a trupei se numește „Capăt de drum” și a fost lansată pe 10 noiembrie 2022. Aceasta este realizată în colaborare cu Mihnea Blidariu, unul dintre soliștii formației Luna Amară.


Luna Amară este una dintre cele mai cunoscute trupe românești de rock alternativ. Înființată în 2000, în Cluj-Napoca, trupa a lansat de atunci 7 materiale discografice, ultimul fiind albumul „Nord„, lansat în 2018. Este recunoscută pentru abordarea subiectelor sociale în piesele lor, cu aluzie la nivelul de trai sau la forțele de ordine prezente în România. A fost inclusiv dată jos de pe scenă datorită unor astfel de mesaje. Printre aceste piese putem aminti “Albastru“, “Folclor”, “Loc Lipsă“ sau „Focuri„. Totuși, are și melodii mai melancolice precum “Roșu Aprins“, “Oameni Noi“, “Ciudat” sau “Mara“. Pe 27 octombrie 2022 a fost lansată piesa „Ne iubim mai mult când dormim„. Momentan nu face parte de pe niciun material discografic al trupei, dar, are parte de un clip de tip visualiser.

Accesul în Underground Pub va începe undeva după ora 19:00. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns