Concert Luna Amară în Underground Pub, Iași – Lansare album „Aproape”

Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, clubul Underground din Iași vă invită la concertul trupei Luna Amară. Aceasta își va lansa cel de-al cincelea album de studio, intitulat „Aproape„. Alături de ei, va cânta trupa Les Nuages.

Les Nuages este o quartet feminin din Cluj-Napoca. Înființat în 2011, abordează piese jazz și cover-uri, folosind aranjamentele originale, la care aduc modificări personale cu scopul de a scoate în evidență versurile pieselor cântate de Andrada, solista trupei. Acestei unicități vocale, care îi reprezintă ca formație de o lungă perioadă deja, i s-a adăugat percuția, exact atât cât e nevoie ca sound-ul să fie complet. Cajonul, wind chimes, rainstick-ul sunt doar câteva din elementele sonore care se regăsesc în interpretarea pieselor. Abordează orice stil muzical în ritmuri de muzică simfonică, de la folclor stilizat, la indie rock, muzică electronică, new-jazz, funk, groove și alte abordări practic diametral opuse. Trupa și-a propus să demonstreze că există un vast teritoriu comun între muzica clasică și muzica laică, teritoriu care merită explorat. Printre piesele trupei se pot regăsi cover-uri precum „Yellow” de la Coldplay, „Mad About You” de la Hooverphonic sau „Seven Nation Army” de la The White Stripes.

Luna Amară este una dintre cele mai cunoscute trupe românești de rock alternativ. Înființați în 2000, în Cluj-Napoca, trupa a lansat de atunci 6 materiale discografice, ultimul fiind albumul „Aproape„, lansat în 2016. Sunt recunoscuți pentru abordarea subiectelor sociale în piesele lor, cu aluzie la nivelul de trai sau la forțele de ordine prezente în România. Printre aceste piese putem aminti “Albastru“, “Folclor” sau “Loc Lipsă“. Totuși, au și melodii mai melancolice precum “Roșu Aprins“, “Oameni Noi“, “Ciudat” sau “Mara“.

La cinci ani de la „Pietre în alb”, albumul care a marcat un apogeu de maturitate și complexitate în muzica Luna Amară, trupa clujeană revine cu un nou disc ieșit din orice tipare. „Aproape” este o colecție de șapte cântece într-un registru semi-acustic, păstrând amprenta lirică și muzicală a trupei dar ducând totul la un alt nivel. Dintre piesele acestui nou album, putem aminti „Doar noi doi„, „Lampioane” sau „Prieteni călători„.

Evenimentul va începe undeva după ora 21:00, intrarea fiind de 30 de lei. Pentru mai multe detalii legate de concert sau eventualele modificări de program, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns