Concert Luna Amară în Underground Club, Iași – Aniversare album „Asfalt”

Vineri, 6 decembrie 2019, în orașul Iași va avea loc un concert semnat Luna Amară. Este al doilea concert al trupei din anul 2019 din acest oraș, ultimul având loc pe 31 mai 2019. La fel ca și atunci, locația evenimentului va fi Underground Club. Dacă data trecută se lansa un album nou, concertul din 6 decembrie va fi o aniversare al unui album vechi. Anul acesta se aniversează 15 ani de la lansarea albumului „Asfalt”, primul material discografic al trupei Luna Amară. Este unul dintre cele mai căutate albume ale trupei, iar cu prilejul acestei aniversari, albumul „Asfalt” va fi reeditat pe CD.

Conform descrierii oficiale a evenimentului,  „Asfalt a fost pentru Luna Amară, ca un jalon din acela de slalom, pe care schiorul îl atinge în coborârea lui către linia de sosire. Cântau deja de 4 ani, casele de discuri nu se înghesuiau chiar deloc să îi semneze, publicul creștea ca număr și apăruse primul clip, la piesa „Gri Dorian”. Voiau să înregistreze, dar erau bani puțini. Așa că albumul ăsta a fost tras după posibilități, pe bucăți, prin vreo 4 studiouri; iar când a fost gata, s-a găsit un singur producător, Gianini Munteanu și al său Rebel Music, care să dorească să-l vadă lansat pe piață.  Nu e un album cu un sunet grozav și nici stilistic nu e vreo inovație. Însă amestecul acela de grunge, punk, metal și alternative rock, peste care Nick și Mihnea, soliștii trupei, au turnat toate angoasele, furiile, nervii, iubirile, urile, tăcerile și strigătele de ajutor ale unei alte (a câta?…) generații „de sacrificiu” – amestecul acela a trezit ceva în oameni. Poate că exact aceleași furii, angoase, nervi, iubiri și revolte. Și asta e ceea ce consideră că e cu adevărat valoros la „Asfalt”. Și, uneori, după câte un concert, mai vin către trupă unii oameni și povestesc cum au crescut cu albumul ăsta și se vede pe fața lor că au crescut frumos și atunci cei din Luna Amară simt că au fost parte din evoluția personală a cuiva și asta e tot ce contează pentru ei; pentru că asta îi leagă de cei de lângă noi, într-un fel, pentru totdeauna. „Asfalt” nu e despre asfalt. E despre crăpăturile din el, pe acolo pe unde intră viața.”

Luna Amară este una dintre cele mai cunoscute trupe românești de rock alternativ. Înființată în 2000, în Cluj-Napoca, trupa a lansat de atunci 7 materiale discografice, ultimul fiind albumul „Nord„, lansat în 2018. Este recunoscută pentru abordarea subiectelor sociale în piesele lor, cu aluzie la nivelul de trai sau la forțele de ordine prezente în România. A fost inclusiv dată jos de pe scenă datorită unor astfel de mesaje. Printre aceste piese putem aminti “Albastru“, “Folclor”, “Loc Lipsă“ sau „Focuri„. Totuși, are și melodii mai melancolice precum “Roșu Aprins“, “Oameni Noi“, “Ciudat” sau “Mara“.

Evenimentul din Underground Club va începe după ora 20:00. Biletele se găsesc în avans la prețul de 40 de lei pe rețeaua IaBilet.ro. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns