Concert La Familia în TimeOut din Iași

Vineri 15 martie 2024, barul TimeOut din Iași vă invită la concertul semnat La Familia. Acest concert face parte din turneul de promovare al noului material discografic al trupei intitulat „Foarte”. Lansarea oficială a acestuia a avut loc la finalul anului trecut în clubul Quantic din București, iar până-n prezent s-au susținut concerte în locații din Galați, Constanța sau Alba Iulia.

Conform descrierii oficiale a evenimentului:

În toamna anului 2003 se lucra intens la un turneu național de promovare al albumului “Punct și de la capăt”, lansat cu mare succes în primăvară la Rebel Music/Cat Music, un album (acum) legendar care fusese destinat să facă istorie (atunci) chiar și fără abrupta arestare a lui Sișu din luna octombrie al acelui an. Dar tăvălugul de evenimente care a urmat imediat sau ulterior în acești 20 de ani și traseul fenomenal al vieții celor doi membri ai trupei au dus la o perpetuă amânare al acelui turneu, până în punctul în care acest proiect părea destinat să nu se mai întâmple. Între timp, câteva tone grele de muzică materializate în albume și producții solo sau împreună, sau realizate în colaborări diverse, au asigurat celor doi artiști un statut și o reputație care justifică apartenența definitivă și irefutabilă a trupei LA FAMILIA la marea triadă a rapului românesc.

Pe lângă partea asta frumoasă de istorie, mai există câteva motive neplăcute pentru care aparițiile trupei pe scenă au fost “rara-avis” în ultimii ani (în ciuda unor calendare concertistice aglomerate dar separate ale celor doi) însă timpul le rezolvă pe toate. Chiar și așa, nimeni și nimic nu a reușit vreodată să strice în vreun fel unitatea și legătura dintre SIȘU și PUYA iar atitudinea lor socială și crezul lor artistic au marcat adânc muzica și industria românească și a transformat deja mai mult decât doar o generație. Dovada s-a văzut la concertul de lansare al celui mai recent album – “Foarte” – când sala a fost umplută de un public cu vârste între 18-50. Și toți știau versurile. Și atunci a fost clar că de fapt “La Familia nu e o formație, ci două generații”, dintre care cel puțin una așteaptă un turneu național de 20 de ani. Iar acest eveniment va fi istoric!

La Familia este una dintre cele mai cunoscute trupe hip-hop din istoria României. Este totodată una dintre cele mai vechi formații din această zonă muzicală, fiind înființată în anul 1996, avându-i ca membri pe Dragoș „Puya” Gărdescu și Tudor Sișu. Cei doi au avut o ascensiune rapidă, cucerind publicul din România prin atitudinea lor nouă pentru piața muzicală, ei fiind apreciați pentru stilul original și pentru viziunea lor asupra „vieții de cartier”. Până la ora actuală a lansat 9 albume de studio, ultimul fiind „Foarte”, aflat în plin turneu de promovare la ora actuală. A fost, este și va rămâne mereu recunoscută pentru piese precum „Tupeu de borfaș„, „Viață bună„, „Vorbe” sau, ceva mai recent, „În Realitate„ sau „Zori de Ziuă„.

Accesul în TimeOut va începe după ora 23:00. Biletele se găsesc în continuare pe rețelele Entertix.ro sau IaBilet.ro. Preturile încep de la 70 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns