Concert Khors & AltLut în Underground Pub din Iași

Duminică, 2 octombrie 2022, Underground Pub din Iași vă invită la concertul trupei ucrainene Khors. Aceasta va cânta în premieră în orașul Iași. Pentru formație, va fi al treilea eveniment din România din această toamnă, primele având deja loc pe 30 septembrie, respectiv 1 octombrie 2022. Concertele respective au avut loc în Casa Tineretului din Timișoara și în clubul Quantic din București. În deschiderea evenimentului va cânta AltLut, una dintre cele mai noi prezențe muzicale din Iași.

Khors este una dintre cele mai importante trupe de black metal din Ucraina. Înființată în anul 2004 în Harkov, aceasta cuprinde muzicieni cu experiențe muzicale vaste din metal-ul underground ucrainean. Din punct de vedere liric, sursele principale de inspirație sunt istoria Ucrainei sau teme legate de natură, misticism sau păgânism. Numele trupei vine de la Khors, zeul slavic al soarelui și al luminii. Până în prezent a lansat 7 albume integrale, ultimul fiind “Де слово набуває вічності”, lansat în anul 2020. Tradus în română, titlul ultimului album ar fi “Acolo unde cuvântul capătă veșnicie”. Și-a făcut prezența pe scene de profil importante de la nivel european, precum Motocultor sau Ragnard Rock din Franța, Kilkim Žaibu din Lithuania, OST din România, Dark Troll din Germania, Gothoom din Slovacia, Aurora Infernalis din Olanda, Hell Fast Attack din Cehia, sau festivaluri locale precum Metal Head’s Mission, Oskorei sau Carpathian Alliance din Ucraina. Este recunoscută pentru piese precum “Following The Ways Of Blood“, “Red Mirrors” sau “Beneath The Keen Edge Of Time“.

AltLut este o formație ieșeană, înființată în anul 2020. Stilul muzical al trupei are la bază muzica rock/metal, contopită cu multe elemente din muzica progresivă, blues, folk, muzică clasică sau chiar influențe de darkwave, sau influențe mult mai extreme preluate din doom, black, sludge sau chiar death metal. Conform descrierii oficiale, trupa evită structura convențională de compoziție a melodiilor, optând constant într-un sunet care evoluează și se transformă de-a lungul piesei. Din acest motiv sunt existente foarte multe influențe din alte subgenuri. Din punct de vedere al prezențelor live, AltLut a cântat doar la nivel regional, în cadrul unor festivaluri precum Rock’N’Iași, URF Iași sau Firfest Open Air din zona Sucevei. Până la ora actuală, are lansate piese precum “Under Diurnal Motion“, “Introspect“, iar în următoarea perioadă, va lansa “Prisms Of Schisms“.

Evenimentul din Underground Pub va începe undeva după ora 19:00. Biletele se găsesc în continuare în rețeaua IaBilet.ro la prețul de 50 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Leave a Reply