Concert Jinjer & Era Divina în club Rocknrolla, Iași – Păreri la rece (video)

Pe data de 14 mai 2016, în clubul Rocknrolla din Iași a avut loc concertul trupei ucrainene Jinjer. Acest concert a făcut parte din turneul „Rollover Tour„. A fost un turneu la nivel european, trupa cântând în țări precum Italia, Polonia, Georgia, Austria și România.

Clubul Rocknrolla este unul ceva mai „retras”, aflându-se în zona unui bloc turn pe care scrie mare UMF „G.T Popa” Iași , iar, odată ce intri în club, te cuprinde total atmosfera. Pereții sunt împânziți cu tablouri rock, iar lumea pare a fi „de-a casei”. Aveai acea senzație de „toată lumea cunoaște pe toată lumea”, iar în seara de 14 mai 2016, clubul adăpostea vreo 70-80 de oameni. Concertele în sine au început undeva după ora 22:00, trupa de deschidere fiind Era Divina. Este o formație din orașul Rădăuți de metal simfonic. Odată cu începutul concertului, puteai sesiza faptul că sunetul era dat cam tare, aveai senzația că-ți bubuie capul din cauza asta. A fost clară sonorizarea, doar că volumul era peste medie. Era Divina a cântat multe piese proprii, dar puteai remarca ușor cover-urile „Herr Mannelig” de la Garmarna. Cea mai cunoscută piesa interpretată de trupă în acea seara a fost tot un cover. Aceasta piesă a fost „A Rose for Epona” de la Eluveitie și a fost interpretată alături de Alex Crețu, solistul trupei ieșene Halmyris. Era Divina a cântat vreo 30-40 de minute, printre ultimele piese aflându-se compoziția proprie „Luna„.

Pe toată durata serii, la intrarea în clubul Rocknrolla, s-a aflat o masă cu merchandise oficial al trupei Jinjer. Era doar un model de tricouri care înfățișa un câine cu o zgardă pe care era inscripționată „JNJR”. Desigur, era o aluzie la videoclipul piesei „Sit Stay Roll Over„, una dintre cele mai apreciate piese de pe noul lor album, „King Of Everything„. Se mai putea regăsi pe acea masa albumul „Cloud Factory” din 2014, postere cu trupa și DVD-ul lor live, „Crowd Factory„. Singurul  produs ce nu a purtat însemnul trupei Jinjer a fost albumul „Downstream” de la Goatpsalm. Acel album era al unei trupe ]n care activează actualul toboșar din Jinjer. Până la începutul concertului propriu-zis, se puteau remarca tricourile vechi ale fanilor cu trupa Jinjer. A avut un fanbase loial în acea seară, acele tricouri remarcându-se prin faptul că nu erau tocmai noi.

Concertul a început undeva dupa ora 23:00. Printre primele piese ale serii s-au putut regăsi piese de pe noul album al trupei, „King Of Everything”, dintre care putem reaminti „Just Another„, „Sit Stay Roll Over„, „Words of Wisdom” sau „I Speak Astronomy„. Ultima piesă menționată era în primă audiție pentru fani, ea nefiind lansată în mod oficial până în momentul acelui concert. Au fost primite cu pare căldură de fanii prezenți, care știau majoritatea pieselor vechi, cântând cot la cot cu trupa. A urmat piesa „Желаю значит получу„. A fost singura piesă a trupei cântată în ucraineană. În engleza, titlul piesei se traduce „I want it I’ll get it„. A fost fără doar și poate cea mai extremă piesă a serii, primul mosh-pit fiind făcut pe piesa asta. Plus că era un refren care prindea ușor la public, Tatyana, solista trupei, strigând de foarte multe ori „Davai!„. Publicul recepta mesajul, din aceasta cauză s-a manifestat printr-un mic mosh-pit.

Jinjer a cântat o oră în acea seară, printre ultimele piese aflându-se titluri cunoscute de pe vechile albume, precum „Scissors„, „Outlander” sau „Until the end„. La ultima piesă menționată a fost cel mai energic mosh-pit al serii. A fost și un mic wall of death la piesa „No Hoard Of Value„, maxim 5-6 persoane dacă erau, dar, acele persoane se simțeau ca și cum erau într-un wall of death cu zeci de persoane implicate. Piesa cu care a terminat concertul a fost „Who Is Gonna Be The One„. Din playlist-ul trupei s-a putut observa absența piesei „Exposed As A Liar„. Nu e un lucru rău, mai ales că absența acestei piese a introdus piese mult mai extreme de pe albumul nou, „King Of Everything”.

După concert, fanii au stat la poze și autografe cu membrii trupei Jinjer. Este una dintre cele mai prietenoase trupe pe care le poți întâlni pe scena metal, trupa a mulțumit de multe ori fanilor și-n timpul concertului, și au fost inclusiv momente în care Tatyana bătea palma cu cei aflați exact în fața scenei. Clubul Rocknrolla este o locație faina pentru concerte, scena este mica iar acest lucru oferă o atmosferă mult mai personală, în sensul că trupa e literalmente la 2 pași de tine. Jinjer se vor întoarce în Iași, fiind an de an un loc nelipsit pe harta lor de concerte.

Poze de la acest eveniment găsiți pe pagina de Facebook a blogului.

Lasă un răspuns