Concert Jadish în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

Acest articol a fost recuperat de pe site-ul Eragon Vibes/OneVibe. Articolul original a fost scris de mine și a fost postat pe data de 5 Septembrie 2015. Ca sa fiu sigur că nu se va pierde, repostez recenzia respectivă pe acest blog.

Au fost foarte puține persoane la acest concert, în tot clubul fiind vreo 25-30 de persoane de-a lungul serii. Concertul trupei Jadish a început undeva după ora 23:30. În timp ce făceau probe de sunet, Vanya, basista și singura româncă din componența trupei Jadish, a făcut o prezentare pe scurt a trupei și a mulțumit fanilor prezenți. Imediat după, Maire, solista trupei, vorbind în engleza fanilor prezenți, a făcut o aluzie asupra drumurilor din România. Ea spunea că nu avem autostrăzi, ceea ce este adevărat, și totuși suntem obligați să plătim rovinietă. Clubul a început să râdă la această aluzie.

Jadish au început concertul cu piesa „Shame„, dar publicul s-a ridicat de la mese și a venit în fața scenei după piesa „Life goes on„, care a fost a treia piesă din concert. După aceasta, a fost un moment în care Maire a invitat publicul să se „îndulcească”. Jadish aveau pe scenă un borcan de cubulețe de zahăr îmbibate în alcool. Rând pe rând, fanii au degustat, și au avut gura încinsă. Se manifestau ca și când ar fi băut cea mai tare băutură posibilă.

Momentul antologic al serii a fost cover-ul lor după piesa „Loser” de la Beck. La început, nu-ți dădeai seama de piesă, cu toate că versurile păreau familiare pentru mulți, dar odată cu refrenul, se clarificase situația. Realistic vorbind, așa ar trebui să fie un cover, cu influențe proprii, unice, nu să fie reprodusă tonalitate cu tonalitate și ritm cu ritm. Jadish a reușit acest lucru, Maire instigând publicul să se manifeste. Au fost câteva mosh-pit-uri prietenoase, nicidecum puternice ca intensitate.

De-a lungul serii, trupa a cântat piese precum „I’m„, „Alkohol„, „Rote blueten” sau „Kill you„. Concertul celor de la Jadish a durat aproximativ o oră, aceștia având parte și de un bis din partea publicului prezent.

După concert, câțiva oameni prezenți au cerut autografe sau pur și simplu le-au mulțumit pentru concert. Atmosfera era una extrem de prietenoasă, dar, publicul redus la număr a fost probabil singurul minus al serii.

Lasă un răspuns