Concert Hteththemeth în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

În luna aprilie a acestui an, trupa brașoveană Hteththemeth a lansat albumul „Best Worst Case Scenario„. Lansarea oficială a avut loc pe data de 1 aprilie 2016, în clubul Fabrica din București, alături de trupele Aeon Blank și Tiarra, iar timp de câteva săptămâni, Hteththemeth a avut un mic turneu de promovare al noului album. Printre locațiile avizate s-a aflat și orașul Bacău. Trupa s-a întors pentru a doua oară în orasul Bacău în anul 2016, la trei luni distanță de ultimul lor concert.

Concertul propriu-zis a început după ora 22:00, în deschidere cântând trupa locală Reflections. Pe durata concertului, marea majoritate a fanilor au stat afară, în incinta clubului Pub S4 aflându-se mai mult apropiații trupei Reflections. Concertul lor s-a terminat după 40-50 de minute, fiind mai mulți oameni prezenți în club spre final.

Puțin după ora 23:00, a început concertul trupei Hteththemeth. Trupa a început cu piesa „They Will Not Believe What I Will Say„, toți membrii trupei având măști albe pe față, cu excepția lui Lao, solistul trupei. Felul în care a interpretat prima piesă îți dădea senzația că trupa este un cult, iar Lao ar fi liderul lor nebun. Tot concertul a fost foarte „teatral”. Playlist-ul trupei nu a diferit foarte mult comparativ cu concertul lor ce avusese loc cu trei luni înainte, trupa axându-se mai mult pe teatralitate de aceasta dată. Acest lucru s-a putut observa odată cu terminarea primei piese. Lao, înainte de fiecare piesă avea versuri care făceau trecerea spre următoarea piesă. Erau foarte multe rime albe, de genul „am renunțat la aripi nu pentru că nu mai aveam nevoie de ele„. Cumva te puneau pe gânduri, dar odată cu trecerea concertului și temele pieselor îți dădeai seama de mesajul pe care voia Hteththemeth să-l transmită. Era o poveste fără început și fără sfârșit, iar ca scenariul să fie complet, a fost și o prezență feminină în anumite piese din timpul concertului. Prima piesă în care a apărut această „prezență feminină” a fost „Light Lies„. Tipa respectivă nu făcea nimic, era pur și simplu prezentă în momente cheie ale pieselor. Piesele cântate de Hteththemeth în general sunt foarte teatrale, având senzația de multe ori că solistul trupei e nebun în adevăratul sens al cuvântului. Prezența aceasta feminină cumva completa scenariul conceput de Hteththemeth în piesele ce le tot cântau în Pub S4. Totuși, nu au lipsit momentele în care trupa s-a folosit foarte mult de accesorii precum banii aruncați în timpul piesei „Light Truths„. Nimeni în acea seară nu a plecat fără un „souvenir” aruncat de trupă de pe scena, fie bani imprimați cu chipul membrilor trupei, fie versurile pieselor ce tot erau aruncate dintr-o „carte” poziționată în mijocul scenei. Pe tot parcursul serii s-au putut auzi piese precum „The Romantic Side of Paris„, „You are my last girlfriend„, „The Path To Her” sau „The Romantic Side of Perish„.

Concertul trupei Hteththemeth a durat puțin mai mult de o oră, publicul strigând frenetic „bis, bis”. Majoritatea fanilor au cerut din nou piesa „Olga’s Little Secret„, și a fost un moment amuzant când s-a auzit din public „iar vreți Olga?! F***-**-n gură de perverși!„. A fost un moment ignorat de mulți, dar primit cu hohote de râs de alții. Ce-i drept, publicul nu s-a manifestat atât de puternic pe nicio piesă în acea seară cum o făcuseră la „Olga’s Little Secret„. E una dintre cele mai lente piese ale trupei și totodată ușor de cântat alături de trupă. Hteththemeth a terminat concertul cu piesa „Ziduri Mucegăite Cu Rosturi„. fiind aplaudată la scena deschisă de publicul prezent.

Pe toată durata serii a fost prezentă o masă cu produse oficiale ale trupei, inclusiv albumul „Best Worst Case Scenario”, care costa 45 de lei. Mulți fani au cumpărat tricouri, acestea fiind vizibile în timpul concertului. A fost un concert fain, mai ales că Hteththemeth a pregătit un concert mai diferit. Din păcate, a fost ultimul concert metal din clubul Pub S4, clubul fiind închis la scurta vreme după acest concert. Hteththemeth a susținut 3 concerte în Pub S4, de fiecare dată fiind primită cu multă căldură de fanii prezenți.

Poze de la acest concert puteți găsi pe pagina blogului de facebook.

Lasă un răspuns