Concert Hteththemeth & False Reality în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

Vinerea trecută în clubul Pub S4 din Bacău, a avut loc primul concert metal al anului 2016 din acest loc frecventat destul de des de băcăuani. Trupele brașovene Hteththemeth și False Reality s-au reîntors în Pub S4, după un an și ceva distanță de la ultimul lor concert. Ultima dată, aceștia au cântat pe 17 octombrie 2014, atunci când au împărțit scena cu trupele Tanin și Kistvaen.

Pe la ora 22:00, clubul adăpostea vreo 80-90 de fani, cu aproximație. Având în vedere că trupele sunt puțin cunoscute pe scena muzicală românească, publicul era destul de bun la număr. Nu cred că se aștepta nimeni la numărul ăsta de oameni având în vedere că până în ziua concertului se cumpărase vreo 30-40 de bilete. Au venit câteva serii de 5-6 persoane, multe grupuri de prieteni, oameni ce-i vedeau pentru a doua oară pe False Reality și Hteththemeth. Pe la 22:30, au început concertele.

False Reality a fost prima trupă a serii. Primele piese ale trupei au fost „Rapture and Pain” și „Confused Sunset„. Încă de la prima piesă îți puteai da seama de stilul abordat de trupă. False Reality este o trupă de melodic death metal, dar au multe influențe depresive, părți curate în care pur și simplu poți medita dar și părți brutale în care poți face headbang.  Au fost ceva probleme cu sunetul la începutul concertului, un chitarist al trupei nu prea se auzea iar clapa era puțin dată cam tare. S-au remediat aceste probleme, dar asta nu a influențat prea mult prestația trupei; aceștia cântau în continuare, inducând o stare depresivă publicului prezent. Vorbind de public, acesta a fost numeros la începutul concertului fiind prezent în fața scenei, dar pe la jumate s-a retras din varii motive la mese. Erau piese oarecum lente, dar asta nu însemna că nu trebuie să stai în fața scenei și să susții trupa prezentă.

De-a lungul serii, False Reality a cântat piese precum „Bewitched„, „The Lost Place” sau „Andromeda„, una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei. Spre finalul concertului, trupa a cntat piesa „Rih Al Khamsin„, o piesă cu riff-uri ceva mai orientale. Publicul a sesizat acest lucru și s-a prezentat iar în fața scenei. Ultima piesă a trupei a fost „End Of Eternity„, un titlu sugestiv unui final de concert semnat False Reality. Trupa a  coborât de pe scenă după o oră și ceva de cântat.

Pe la miezul nopții, au urcat pe scena băieții de la Hteththemeth. Pe scenă se afla trupa, ce cânta piesa „They Will Not Believe What I Will Say„, dar Lao, solistul trupei nu se afla acolo încă. Acesta a coborât pe scara interioară din Pub S4 îmbrăcat într-un druid cu o mască de gaze. Încă de la această fază îți puteai da seama de teatralitatea trupei ce abia începea să cânte. Dacă ați avut sau veți avea vreodată ocazia să mergeți la un concert de-al trupei Hteththemeth, veți observa că trupa e normală, stă în club până la începutul concertului ca oricare fan al muzicii, dar odată ce aceștia încep să cânte, se transformă, pur și simplu. E exact un efect de genul doctor Jekyll și domnul Hyde, persoane diferite pe scena și în viața reală, mult prea diferite.

Hteththemeth a avut multe accesorii pentru fiecare piesă în parte, dintre care putem aminti bancnotele de un dolar cu chipul membrilor trupei  de la piesa „Light Truths„. Lao le-a aruncat în public, fanii prezenți îngrămădindu-se să prindă măcar una. Trupa era pregătita, erau bancnote pentru fiecare fan prezent. Muzica trupei se învârte în jurul stilului avant-garde metal, dar piese au puternice influențe din alte genuri. Spre exemplu, „Olga’s Little Secret” are puternice influențe de blues, „I’m In Hate” s-a dovedit a fi o piesă numai bună pentru mosh-pit, publicul prezent făcând singurul mosh-pit al serii pe piesa asta. Hteththemeth este o trupă destul de romantică, multe piese având această influență. Printre acestea putem aminti „The Romantic Side of Paris„, „You are my last girlfriend„, „The Path To Her” sau „The Romantic Side of Perish„.

Spre finalul concertului, trupa a cântat cea mai cunoscută piesă a lor: Light Lies. Toată trupa, înafară de solist, pe durata acestei piese a purtat măști albe, simple, simbolizând minciunile albe și scoțând în evidență masca ce se vede când spunem aceste minciuni. E interesant faptul că Hteththemeth au două piese opuse, dar cu titlu asemănator, acestea fiind „Light Truths” și „Light Lies„. Numai după aceste titluri simple putem să ne dam seama de creativitatea trupei. Ultima piesă a serii a fost una dintre cele mai vechi piese ale trupei, „Ziduri Mucegăite Cu Rosturi„.

Concertul s-a terminat undeva după ora 01:00, trupele prezente oferind celor dornici autografe, playlist-uri, poze cu accesoriile folosite pe scenă și o discuție caldă, ca între prieteni. Lao, solistul trupei Hteththemeth, a fost cel mai solicitat om după concert. A fost un concert bun, trupele s-au simțit bine pe scena din Pub S4, publicul a fost destul de numeros pentru două trupe underground. De obicei Hteththemeth aveau merchandise la concerte, dar având în vedere că anul ăsta vor lansa un album nou, pregătesc alte produse la fel de noi. Trupele se vor mai întoarce în Pub S4, posibil în acest an, cu ocazia lansării viitorului album, „Best Worst Case Scenario„.

Poze de la acest eveniment puteți găsi pe pagina noastră de facebook.

O altă recenzie de la acest concert a fost realizata de Fake MC și o puteți găsi pe blogul său oficial. La rândul lui, are câteva poze de la acest concert.

2 thoughts on “Concert Hteththemeth & False Reality în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

Lasă un răspuns