Salutare, dragi hoinari. Acuși se fac două săptămâni de la concertul celor de la Heresy, dar, părerile sunt proaspete, vă garantez lucrul ăsta.
Pe la orele 21:00, bătea vântul prin Pub S4. Publicul era absent, aveai senzația la un moment dat că-i o zi obișnuită de marți, nicidecum o seară de concerte. Dar, până la ora 23:00, atunci când au început să cânte cei de la Heresy, a mai venit lume, dar mai mult de 20 de plătitori mă-ndoiesc că au fost.
Concertul a început cu un sunet violent, pe-alocuri distorsionat, dar totuși livrat destul de impecabil de cei de la Heresy. Printre primele piese ale serii s-a putut regăsi „Facing the Shepherd„, una dintre cele mai cunoscute piese ale acestora.
La a treia sau a patra piesă a serii am fost fericit: din momentul în care am auzit primul riff al piesei, am știut exact ce melodie urmează. Piesa a fost Creeping Death, un cover după Metallica; este una dintre piesele de pe albumul „Ride the Lightning„, unul dintre cele mai memorabile albume thrash metal din toate timpurile. În momentul acela, am lăsat camera jos, și-am început să fac headbang, nu puteam rata ocazia asta.
Jos (solistul celor de la Heresy) a ținut să menționeze cu fiecare ocazie pe care o prindea, cât de onorat se simte să cânte în fața publicului, menționând totodată „and Romanian people kick ass„.
Al doilea cover de pe „Ride the Lightning” a fost „For whom the bell tolls„, cea mai cunoscută piesa a acestui album. Instrumentalul a fost în regula, dar versurile nu prea. La un moment dat aveam senzația că solistul le-a uitat, dar cu-i pasă?! E thrash metal, vibrația transmisă contează mai mult decât versurile.
De-a lungul serii s-au putut auzi piese precum „Rebuilding The Beast„, „Awakening” sau „Speak„.
Pe tot parcursul serii, am remarcat o persoană care era din partea formației. Aceasta a făcut poze pe toată durata serii, iar la un moment dat a urcat pe scena și-a început să cânte cu formația (cred că era piesa „Speak” dacă nu mă înșel). Chiar dacă era din staff-ul formației, nimeni n-ar fi remarcat că nu era un membru oficial al acesteia, tipul se descurca destul de bine, chiar avea și o atitudine de thrasher, ceea ce era mișto.
Heresy au avut de vânzare la acest concert albumul „Rebuiding the beast„, care conține piese ce pot fi găsite doar pe acesta; pe net se găsește doar piesa cu același titlu. Acesta costa doar 15 lei.
Aproape de finalul concertului, Blop (basistul trupei Heresy) a tras un scaun din fața scenei și a început să cânte la bass. Era o parte mai lenta a unei piese, încât aveai senzația că el cânta la violoncel, nu la bass. Mi s-a părut original momentul, pentru ca n-am mai văzut un tip care să-și țină basul ca pe violoncel în timpul concertului.