Concert Heresy & Exorcizphobia & Contraband X în Spot Bar, Piatra Neamț

Vineri, 1 Februarie 2019, Spot Bar din Piatra Neamț vă invită la o seară metal alături de 3 trupe din 3 țări diferite. Inițial, ar fi trebuit să aibă loc a doua ediție de Underground Metal Fest Piatra Neamț, dar, din cauza lipsei de fonduri a fost anulat. Totuși, din cele 3 din cele 7 trupe programate în cadrul festivalului vor cânta, acestea fiind Heresy, Exorcizphobia și Contraband X.

Heresy este o trupă originară din Costa Rica, înființată undeva prin anul 2011. De atunci, a lansat trei materiale discografice: un EP intitulat „Rebuilding The Beast” și doua albume de studio intitulate „Worldwide Inquisition”, respectiv „Blasphēmia”. Ultimul album se află într-un plin turneu de promovare prin Europa, România fiind una dintre țările avizate. Unul dintre cele mai culminante puncte din istoria trupei a fost pe 5 Noiembrie 2016, atunci când a cântat în deschiderea trupei Metallica în țara lor natală. Este o trupă ce colaborează cu agenția de booking Axa Valaha Productions. De altfel, ultimul lor turneu european este organizat în colaborare cu această agenție. Heresy, a fost, este, și va rămâne mereu cunoscută pentru piese precum „Burn„, „Awakening”, „Speak”, „Facing the Shepherd”, sau, ceva mai recent, „Suiciety„.

Exorcizphobia este o trupă de crossover/thrash metal originară din Trutnov, Cehia. A fost înfiițată în anul 2005, iar în cei 14 ani de carieră a avut onoarea să cânte pe aceiași scenă cu trupe precum Exodus, Voivod, M.O.D. sau Napalm Death. Și-a făcut prezența inclusiv pe marile scene metal ale Cehiei, cântând până la ora actuală în cadrul festivalurilor Brutal Assault sau Obscene Extreme Festival. Până la ora actuală are 2 albume de studio: „Something Is Wrong”, lansat în 2012, respectiv „About Us Without Us”, lansat în 2018. Este recunoscută pentru piese precum „Nuclear War„, „About Us Without Us„, „Ministry Of Truth” sau „Premature Burial„.

Contraband X este o trupa groove death metal din Piatra Neamț. Aceasta s-a înființat în anul 2017, până la ora actuală având concerte doar la nivel regional, în orașe precum Roman, Suceava, Iași sau Piatra Neamț. Totuși, trupa a cântat în deschiderea unor trupe recunoscute din underground-ul autohton, precum E-an-na sau Truda. A lansat primul material discografic, „Ruins of Mankind„, în martie 2018. EP-ul a fost promovat în cadrul mai multor concerte în Piatra Neamț, Iași și Suceava, precum și printr-o participare la Bucovina Rock Castle. Piesa „Blind” este primul single de pe următorul album, dar și primul videoclip al trupei și marchează o schimbare de direcție muzicală, dar și una de componență. Alte piese din repertoriul trupei sunt „Hate Me!„, „Perpetual Nemesis” sau „Extinction Algorithm„.

Evenimentul din Spot Bar va începe undeva după ora 20:00. Intrarea va fi de 25 de lei. Cei ce au procurat abonamente în cadrul festivalului Underground Metal Fest Piatra Neamț vor putea intra pe baza acestora. Pentru cei care au cumpărat abonamente, banii se pot recupera returnând abonamentul în clubul Spot sau se poate schimba pe 1 bilet și diferență sau 2 bilete. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Leave a Reply