Concert Heartbreak Cinema & Inside în Underground Pub, Iași

Miercuri, 15 mai 2024, Underground Pub din Iași vă invită la concertul formației Heartbreak Cinema. Aceasta se va afla în premieră în orașul Iași. În deschiderea evenimentului va cânta trupa locală Inside, care va susține primul concert din acest an într-o nouă formulă.

Heartbreak Cinema prezintă o fuziune de energie rock și sunet electronic, abordând o varietate de stiluri și influențe diferite din alternative, metal și EDM. Conform descrierii, „rezultatul este rebel, impunător și plin de narativă.” Este o formație cu atitudine și multe culori, compusă din Maria Teodora, Radu Bădilaș, Vlad Casian și George Moței, care compun și se exprimă împreună prin muzica lor necenzurată, captivând prin sound design-ul cinematic și ritmurile atipice. EP-ul eponim, lansat în decembrie 2022, demonstrează ambitusul muzical al proiectului: de la „fuck you” la „I miss you”, eterogen și sincer până la capăt. În 2023, Heartbreak Cinema a lansat ‘Fuckaholic’ alături de Iris Danciu (notparamore, ex Jinxy Von D’ers), o colaborare explozivă despre realitatea exasperantă a experiențelor negative feminine. Trupa a început anul 2024 prin lansarea celui mai nou single, ‘Nymphobia’ – cea mai dark piesă a formației de până acum, prezentând seducția în cea mai violentă formă, unde pielea se dezbracă de erotic, dezvăluind suferință și furie. Acum, Heartbreak Cinema continuă să lanseze muzică și să adune fani noi din toate colțurile țării, iar în timpul dintre concerte, fie în dubă sau în studio, lucrează de zor la albumul de debut.

Inside este o trupă ieșeană de rock alternativ înființată la finalul anului 2012. Anul 2013 a marcat debutul scenic al formației. La început, a avut concerte, majoritatea pe plan local sau în zona regională a Moldovei, în orașe precum Suceava, Botoșani sau Galați. În cadrul ediției de Rock’N’Iași din anul 2015, și-a lansat primul album intitulat „Povești„. Acesta cuprinde piese precum „Muza„, „Despre Tine” sau „Hello„.

În martie 2016, Inside are primul concert în București. Acel recital a avut loc la Club Fabrica, în cadrul unui eveniment aflat sub egida Dark Side Nights. Două luni mai târziu după acel concert, a fost invitată la festivalul POT Music din Chișinău, fiind singurul eveniment extern al trupei până la ora actuală. După o prima apariție la festivalul Hangariada din Iasi în mai 2016 și un concert alături de trupa bucureșteană The Amsterdams în noiembrie 2016, în iarna aceluiași an, trupa a călătorit în Covasna, în vederea unui prim concert la un eveniment privat, care a avut loc la Grand Hotel Balvanyos și unde a experimentat cu un setlist mai extins, care a inclus, pe lângă predominantele piese proprii, și câteva cover-uri de la trupe precum Weezer, Nirvana sau Garbage.

După o perioada de hiatus început în martie 2017, Inside revine în anul 2018, concertând inclusiv în cadrul unui eveniment acustic marca Sofar Sounds, la Iași. Din 2019, trupa se concentrează mai mult pe repetițiile necesare creării unor noi piese, ele fiind continuate și îmbunătățite între anii 2020 și 2021. Ca rezultat, Inside se afla acum în plin proces de înregistrare a unui nou EP, acesta anuntând atât o tranziție pronunțată către sonorități cu influențe din sfera metal, pe care trupa abia așteaptă să le reveleze fanilor și publicului, cât și abordarea limbii engleze în noile cântece. Majoritatea pieselor de pe viitorul album se aud deja în concertele trupei. A avut recent o schimbare de componență, din formula originală rămânând doar Mădălina Andronic la chitară și voce, respectiv Iulian Miron la bass. Printre cele mai recente producții de studio care vor face parte de pe viitorul material discografic se regăsesc „Blind„, „Dream„, „Anxiety” sau „This song„.

Accesul în Underground Pub va începe după ora 19:00. Concertele propriu-zise vor începe după ora 20:00. Biletele se găsesc în continuare pe rețeaua IaBilet.ro la prețul de 53 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns