Concert GOD – The Barbarian Horde, Ancestral și Imprudent în Underground Pub din Iași

Sâmbătă, 4 noiembrie 2023, Underground Pub vă invită la concertul trupei God – The Barbarian Horde. Aceasta va cânta în orașul Iași după fix un an de la ultimul concert. A fost în aceiași locație, pe 4 noiembrie 2022. La momentul respectiv a cântat alături de Tableau Mort și Hiraeth. De data aceasta, va fi alături de Ancestral și Imprudent, două trupe originare din Iași.
GOD se declară a fi „barbarian metal”. Realistic vorbind, aceasta este o trupă de folk metal, cu influențe de pagan și gothic metal. Trupa a luat naștere în Iași, prin anul 1994, inițial chemându-se V.O.M.A, iar stilul abordat era death/grind. N-a durat mult, iar aceștia și-au schimbat denumirea în GOD, lansând în ’94, ’95’ și ’96 trei demo-uri, ultimul fiind cel mai apreciat. Timpul a trecut și GOD a devenit o trupă destul de apreciată în muzica underground românească. În cei aproape 30 de ani de existență, a lansat 4 albume integrale de studio, ultimul fiind „Forefathers: A Spiritual Heritage” ce a apărut în anul 2019. Muzica trupei e inspirată în mod deosebit din istoria poporului român, în special din mitologia dacă. Și-a făcut prezența pe cele mai importante scene de profil autohtone precum Rockstadt Extreme Fest, Celtic Transilvania, Bucovina Rock Castle sau Rock’N’Iași. Inclusiv în afara țării a susținut concerte, reprezentând de altfel România la concursul organizat în cadrul festivalului Wacken: Open Air din Germania în anul 2013. Este recunoscută pentru melodii precum „Greuceanul„, „Vodă, Lăpușneanul„, „Hydromel” sau „Licoarea zeilor„.

Ancestral este o trupă de death metal progresiv. Este originară din orasul Iași și a fost înființată undeva prin anul 2021. Primul eveniment live al formației ar fi trebuit să aibă loc la finalul anului 2021, în cadrul primei ediții de Hillsfest ce urma să aibă loc în clubul Rocknrolla din Iași, dar, din cauza pandemiei, a fost amânat pentru o dată ulterioară. Câteva luni mai târziu, a susținut primul concert live, pe 15 aprilie 2022. Aceasta a avut loc în clubul Quantic din București, împărțind aceiași scena cu GOD, Korruption Transylvania și EvergreeD. Formula actuală îi are pe Maria Ardelean la clape, Tudor Stroescu la chitară electrică, Ștefan Teo la chitară ritmică, Paul Sauciuc la bass și David Christescu la tobe. Nu are niciun album până la ora actuală, doar o piesă de studio ce se intitulează “Endless Midnight“.

Imprudent este o trupă de industrial metalcore, originară din orașul Iași. Stilul lor muzical are și influente din alte genuri muzicale precum nu-metal, progressive sau alternative rock. A fost înființată în anul 2020, dar debutul scenic l-a avut abia în anul 2021, în cadrul festivalului Rock’N’Iași „Open Air” 2021. În scurta sa existență, a lansat 2 albume de studio. Ambele au fost lansate în anul 2022. Primul a fost „Alt Om„, urmat de „Critik Crisis„. Ambele sunt disponibile pe pagina oficială de Youtube a trupei. Majoritatea concertelor au fost pe plan local sau regional, făcându-și prezența în cadrul mai multor ediții de Rock’N’Iași sau în deschiderea unor trupe precum Outstorm. Este recunoscută pentru piese precum „Lecție personală„, „Rupe-ți Capu’ ” sau „Schimbări radicale„.

Programul din Underground Pub este următorul:

  • 19:30 – 20:00 – Imprudent
  • 20:15 – 20:45 – Ancestral
  • 21:00 – 22:30 GOD The Barbarian Horde

Biletele se găsesc în continuare pe rețeaua AmBilet.ro la prețul de 60 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Leave a Reply