Concert El Negro, live DJ Set în Bacău – Păreri la rece (video)

Săptămâna trecută în Pub S4 din Bacău, El Negro s-a reîntors în Bacău după o pauză de peste 2 ani. Exact ca ultimul lor concert din decembrie 2013 din clubul The Stage, El Negro a susținut un concert live DJ Set. În alte cuvinte, nu erau instrumentiștii din El Negro pe scenă, singurul membru al trupei era Bogdan Negroiu, solistul trupei. Până la începerea concertului, Johnny K, unul dintre membrii trupei SECNA, s-a ocupat de muzică, dar nu pentru multă vreme, deoarece a intervenit Sara Alexander, DJ-ul invitat pentru acest „live DJ set”. Acesta a continuat ce începuse Johnny K și a asigurat publicului ritmuri de reggae până la începutul concertului.

A fost extrem de șocant faptul că în club erau vreo 130 de persoane. Puteai să simți șocul, nu cred ca s-ar fi așteptat cineva la atâta lume. Conform evenimentului oficial de pe facebook. doar 82 de persoane erau interesate de eveniment. Au fost mulți factori ce-ar fi putut influența publicul prezent la acest concert. Putem menționa faptul că în aceiași seară, în 3 puncte diferite ale Bacăului aveau loc diferite evenimente atractive pentru publicul băcăuan. Pe lângă live DJ set-ul trupei El Negro din Pub S4, în clubul Valhalla din Bacău cântau Pasărea Colibri iar în clubul The Stage cânta trupa Luna Amară. Organizatorii din Pub S4 au găsit o alternativă ideală pentru clienții săi, și au organizat un eveniment reggae. E de menționat faptul că în Bacău nu prea se organizează multe evenimente cu tematică reggae, sau dacă se organizează, nu prea știe nimeni de ele. Până la începutul concertului s-au putut auzi celebre piese reggae precum „Kingston Town” de la Alborosie, „Welcome to Jamrock” de la Damian Marley și multe altele.

După ora 23:00, Bogdan Negroiu a urcat pe scena, Sara Alexander ocupându-se de negativele pieselor. Nu a fost concertul ăla tipic în care publicul la început stătea la mese și se ridica la un moment dat și toată lumea se punea în fața scenei. Toată seara în fața scenei publicul simțea piesele, și chiar dacă stătea la mese, fredona piesele cunoscute ale trupei El Negro sau a lui Bob Marley. Totuși, era un concert tribut Bob Marley, înainte de toate. Nu era atât de gălăgios publicul, Bogdan Negroiu făcând mișto de el într-un punct spunându-le că „aplaudați ca ardelenii, stați, ascultați acolo și bateți din palme să fie acolo aplauze„. Cumva publicul s-a simțit, devenind ceva mai gălăgios în atmosfera extrem de chill contopită pe ritmuri reggae.

Bogdan Negroiu a avut negativele asigurate de Sara Alexander, iar pe lângă aceasta se mai aflau plasate pe scena din Pub S4 două microfoane: unul era setat normal, era un microfon tipic pentru cântat, iar celălalt era dat pe revert, vocea auzindu-se în ecou de fiecare dată când Bogdan cânta. Piesele au fost însoțite de sunetul de melodica, un instrument folosit des în compozițiile reggae. Negativele pieselor erau modificate, sunetul lor fiind altul decât al pieselor originale. Publicul s-a obișnuit destul de repede cu acest lucru, și au putut recunoaște piese de la El Negro precum „Lasă-mă” sau „Welcome to Green Repub„. Cea mai energică piesa a trupei El Negro a fost „Over the line„. Pe lângă aceste piese, s-au putut auzi melodii celebre de-a lui Bob Marley precum „Could you be loved” sau „Roots, Rock, Reggae„. Concertul a durat aproximativ o oră, ultima piesă fiind și cea mai cunoscută compoziție El Negro, „Ploaia„. N-a fost un concert urmat de „bis”, dar a fost o oră în care pur și simplu te-ai putut relaxa pe ritmuri reggae, publicul prezent dansând câteva ore după terminarea concertului.

Concertul de „live DJ set” s-a putut asemăna foarte mult cu un concert rap, în care era un DJ ce se ocupa de negativele piesei. Ai fi putut compara acest concert reggae cu unul rap; până și dj-ul Sara Alexander schimba negativele pieselor cu niște sunete de scratch-uri. A fost un eveniment interesant, ce-l recomandăm tuturor în viitoarele concerte ale trupei El Negro. Bogdan Negroiu a spus că s-ar putea sa se mai întoarcă pe viitor, dar cu trupa. Rămâne de văzut acest lucru.

Poze de la acest eveniment puteți găsi pe pagina noastră de facebook. O altă recenzie a fost făcută de Fake MC, și o puteți găsi pe blogul său.

2 thoughts on “Concert El Negro, live DJ Set în Bacău – Păreri la rece (video)

Lasă un răspuns