Concert Dora Gaitanovici în Underground Pub din Iași – Lansare EP „Pas cu pas”

Sâmbătă, 16 martie 2024, Underground Pub din Iași vă invită la un concert semnat Dora Gaitanovici. Artista se întoarce în Iași după un an, ultimul ei concert având loc pe 12 martie 2023. Evenimentul respectiv a avut loc în Legend Pub și a avut ca scop lansarea albumului său de debut intitulat „Descântec”. Concertul din Underground Pub este tot o lansare a unui material discografic, mai exact al primului EP al artistei intitulat „Pas cu pas”.

Dora Gaitanovici a spus ca ”materialul «Pas cu pas» are dublă semnificație, pe deoparte este titlul uneia dintre piese, semnificând o adâncire involuntară în problemele unei relații nedorite, iar pe de altă parte este extrem de reprezentativ pentru momentul în care vine acest EP, chiar la trecerea dintre perioada de încercare a trupei și clădirea proiectului în funcție de viziunea și dorințele noastre, cu scopul de a aduce muzica noastră în viața oamenilor care simt la fel ca noi. Această trecere se face pas cu pas, cu multă atenție, iubire și determinare, iar EP-ul spune povestea acestei evoluții care poate fi numită foarte ușor “Procesul”. Acest EP este diferit de albumul «Descântec» prin diversitatea pieselor. Ducând mai departe ideea de evoluție, «Pas cu pas» pune laolaltă compoziții muzicale mai vechi decât «Descântec», adică acelea care nu au ajuns să facă parte din album și cele care au fost scrise ulterior și care vorbesc ceva mai din interiorul vieților și experiențelor noastre.

Dora Gaitanovici este una dintre cele mai tinere prezențe de pe scena muzicală românească a ultimilor ani. În vârsta de 23 de ani, aceasta are deja o carieră muzicală remarcabilă, participând la diverse competiții muzicale și obținând inclusiv premii în cadrul unor festivaluri precum Mamaia Copiilor. A participat inclusiv la show-uri muzicale de profil, precum Vocea României, Cerbul De Aur sau în mai multe rânduri în cadrul selecției naționale pentru Eurovision. A colaborat cu multe nume sonore din underground-ul autohton, precum Implant Pentru Refuz, Bucium sau Thy Veils, făcându-și simțită prezența inclusiv pe piesele acestora. Dintre acestea se pot reaminti „Frunză verde foi mărunte” alături de Bucium, „Ocean” alături de Implant Pentru Refuz sau „Neorandiant” alături de Thy Veils. Are până-n prezent două materiale discografice, mai exact albumul de studio numit „Descântec” și un EP intitulat „Pas cu pas”, cel din urmă aflându-se în prezent într-un turneu de promovare. Este recunoscută pentru piese precum „Moldoveanu„, „Manole„, „Cosânzeana”, „Ana„ sau, ceva mai recent, „Pas cu pas„.

Accesul în Underground Pub va începe undeva după ora 19:00. Biletele se găsesc în continuare pe rețeaua IaBilet.ro la preț de 74 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns