Concert Dirty Shirt, GOD, Halmyris, For The Wicked și Era Divina în Iași

Sâmbătă, 9 aprilie 2016, Casa de Cultură a Studenților din Iași vă invită la concertul trupelor Dirty Shirt și God. Alături de aceștia vor mai fi trupele Halmyris, For The Wicked si Era Divina. Acest concert este organizat de trupa GOD și totodată face parte din turneul trupei Dirty Shirt intitulat “Dirtylicious Tour 2016 (Part 1)“.

Dirty Shirt esta una dintre cele mai originale apariții de pe scena românească de metal. Înființați în anul 1995 în orașul Seini, județul Maramureș, trupa ajunge una dintre cele mai cunoscute trupe din underground-ul românesc datorită genului ce cuprindea elemente din progressive, alternative, power metal și hardcore. Trupa își lansează primul album, “Very Shirt” în anul 2000, iar la scurta vreme, își întrerupe activitatea. În 2004 au revenit, având influențe de folclor, funk și electro, o combinație ce avea să fie una de succes. Au devenit notorii la finalul anului 2012, odată cu lansarea piesei “Freak Show“. Piesa a fost hit-ul albumului cu același nume, lansat în 2013. În anul 2014 au reprezentat România la Metal Battle-ul de la Wacken Open Air, obținând locul 2. Ultimul lor material discografic este “Dirtylicious“, lansat în anul 2015; este unul dintre cele mai așteptate și apreciate materiale semnate Dirty Shirt. Au lansat de-a lungul anilor piese precum “Bad apples“, “Săracă Inima Me” sau “Pitbull Terrier“.

GOD se declară a fi „barbarian metal”. Realistic vorbind, aceștia sunt o trupă de folk metal, cu influențe de pagan și gothic metal. Trupa a luat naștere în Iași, prin anul 1993, inițial chemându-se V.O.M.A, iar stilul abordat era grind metal. N-a durat mult, iar aceștia și-au schimbat denumirea în GOD, lansând în ’94, ’95’ și ’96 trei demo-uri, ultimul fiind cel mai apreciat.  Timpul a trecut și GOD a devenit o trupă destul de apreciată în muzica underground românească.

Muzica lor e inspirată în mod deosebit din istoria poporului român, în special din istoria și mitologia dacă. Aceștia au melodii cunoscute precum „Greuceanul„, „Vodă, Lăpușneanul„, „Hydromel” sau „Licoarea zeilor„.

Halmyris este o trupă de melodic death metal/folk metal din Iași, înființată în 2013. Aceștia au la activ câteva concerte, dar cel mai notabil îl reprezintă cel de la “Rock’N’Iasi 2014” din weekend-ul metal. Aceștia au câștigat concursul de metal din cadrul ediției. În acea seară, au împărțit scena cu trupe precum Crimena sauAvatar. Au la activ un material discografic lansat în 2014 intitulat “Omens of Domination“.

For The Wicked una din cele mai interesante și ambițioase apariții pe scena metal din România, dovadă fiind câștigarea numeroaselor premii importante în primul an de la înființare (2015): Best Metal Newcomer la Metalhead Awards, marele premiu la Posada Rock și premiul Low5Bass Studio la GBOB România. Au la activ un EP lansat în anul 2015 intitulat “Trust Your Heart“. Au piese precum “I Will Never“, “Lost and Found” sau “Betrayed“.

ERA DIVINA s-a înființat în 2012 la Clubul Elevilor Rădăuți, sub îndrumarea lui Pomo (GOD), membrii fondatori fiind, la vremea respectivă, elevi ai liceelor din oraș cu o înclinație deosebită înspre muzică. Concepută inițial ca un proiect de metal simfonic, trupa a început să se afirme mai ales în concerte alături de trupa GOD, iar cu timpul, trupa a reușit să împletescă cu succes elementele clasice ale metalului simfonic cu folclorul și progressive-ul. Trupa își va face debutul în noua formulă (Roxana – vioară și voce, Isabella – clape, Costel – chitară, Pomo – bass, Luș – tobe) pe scena CCS Iași!

Accesul în ziua evenimentului va începe cu ora 19:00, biletele fiind disponibile în avans la prețul de 15 sau 20 de lei. În seara evenimentului biletul va costa 25 de lei. Limita este de 500 de persoane. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

One thought on “Concert Dirty Shirt, GOD, Halmyris, For The Wicked și Era Divina în Iași

Leave a Reply