Concert Dirty Shirt & Hiraeth în club Underground, Iași – Lansare album „Letchology”

Vineri, 25 octombrie 2019, clubul Underground din Iași vă invită la concertul trupei Dirty Shirt. Aceasta se întoarce în orașul Iași după 2 ani și jumătate. Ultimul concert al trupei a avut loc pe 25 martie 2017, în cadrul festivalului Rock’N’Iași „Winter Edition” 2017. Concertul va avea ca scop lansarea ultimului material discografic al trupei intitulat „Letchology”. În deschiderea evenimentului va cânta trupa ieșeană Hiraeth, aflată în plin turneu de lansare al noului single intitulat „Ghosts„.

Hiraeth este una dintre cele mai active prezente de pe scena muzicală ieșeană. A fost înființată în octombrie 2015. Inițial, era o trupă de melodic death metal, dar, odată cu schimbarea de componență a avut loc și o schimbare a stilului muzical abordat. La ora actuală, trupa cântă melodic metalcore. Debutul scenic l-a avut în noiembrie 2016, atunci când a cântat în barul The Gate din Iași alături de trupa Serpent Stream. Concertele trupei în marea lor majoritate au fost la nivel local în orașul Iași, în locații precum clubul Underground, The Gate sau club Rocknrolla din Iași, împărțind aceiași scenă cu formații precum E-an-na, Harmasar sau Halmyris. A cântat inclusiv în cadrul festivalului Rock’N’Iași, în edițiile ce au avut loc în anii 2017, respectiv 2018, cântând în aceiași zi cu trupe precum Subliminal Damage, Serpent Stream, Tenebres, The Sixpounder sau Stoned Jesus. Începand cu ianuarie 2019, trupa l-a adăugat ca solist permanent pe Dragoș Ciobanu, fost membru al trupelor Before The Reign și Seven Hills. Acesta, alături de Andrei State, reprezintă partea vocală a trupei Hiraeth. În noua formulă, a avut 3 concerte în orașele Iași și Chișinău, toate în deschiderea trupei Rotting Christ. Totodată, trupa și-a făcut prezența inclusiv în cadrul festivalului Rockstadt Extreme Fest 2019, fiind una dintre cele mai importante prestații semnate Hiraeth până la ora actuală. Are doar un material discografic, în forma EP-ului „Souls„, ce conține piese precum „Before The Crossroads„, „Rivers” sau „Tomb of Souls„.

Înființată în anul 1995 în orașul Seini, județul Maramureș, Dirty Shirt ajungea rapid una dintre cele mai cunoscute trupe din underground-ul românesc datorită genului ce cuprindea elemente din progressive, alternative, power metal și hardcore. Este asociată ca fiind cea mai cunoscută trupă de crossover din România. Din punct de vedere discografic, trupa lansează primul album, „Very Shirt” în anul 2000, iar la scurta vreme, își întrerupe activitatea. În 2004 a revenit, având influențe de folclor, funk și electro, o combinație ce avea să fie una de succes. A devenit un nume notoriu la finalul anului 2012, odată cu lansarea piesei „Freak Show„. Piesa a fost hit-ul albumului cu același nume, lansat în 2013. În anul 2014 au reprezentat România la Metal Battle-ul de la Wacken Open Air, obținând locul 2. A urmat albumul „Dirtylicious„, în anul 2015; este printre cele mai apreciate materiale semnate Dirty Shirt. De asemenea, albumul „Letchology” s-a bucurat de o primire la fel de călduroasă din partea publicului metal, atât cel din țară cât și din partea celui străin. Albumul a fost deja lansat în țări europene precum Franța sau Germania. A făcut parte inclusiv din line-up-ul festivalului Wacken: Open Air 2019, fiind singura trupă românească ce a cântat de 2 ori în cadrul acestui festival. Va rămâne mereu recunoscută pentru piese precum „Bad apples„, „Săracă Inima Me”,  „Pitbull Terrier„, „Hoții” sau „Dirtylicious„.

Evenimentul din clubul Underground va începe după ora 21:00. Deja au fost vândute peste 70% din biletele disponibile. Totuși, se pot găsi în continuare pe rețeaua IaBilet.ro la prețul de 40 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

One thought on “Concert Dirty Shirt & Hiraeth în club Underground, Iași – Lansare album „Letchology”

Lasă un răspuns