Concert Cedry2k & Eufonic & Robert Drogatu în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

Joia trecută, în clubul Pub S4, a avut loc primul concert rap din Bacăul anului 2016. Artistul invitat a fost Cedry2k care nu a venit singur, acesta fiind însoțit de Eufonic și Robert Drogatu, artiști ce s-au aflat până la începutul concertului la masa de merchandise de la intrarea în incinta clubului. S-au putut găsi pe acea masă toate albumele semnate de Cedry2k, ultimul fiind „România Furată„, ultimul său material discografic pe baza căruia s-a bazat concertul din 7 ianuarie 2016.

Concertul a început după ora 22:10, când pe scenă se afla Epoch, unul dintre membrii trupei SECNA. Acesta, comparativ cu alte concerte, a purtat glugă în cap, și numai acest lucru parcă îi dădea alt aspect. A cântat și două melodii mai ciudate, prima fiind „Time Void” iar cea de-a doua fiind „Upperground 2„, o piesă realizată cu Dilimanjaro, Riga și C.o.D. A cântat doar strofa lui din această piesă. După, au urcat pe scena Kult’ură și Johnny K, „Swag” auzindu-se pe fundal. Apoi a urmat Tengu, toată trupa începând să cânte versuri din „Vino mai aproape„; pe fundal în schimb a început să se audă piesa „Zombi„. A fost destul de trist publicul în timp ce a cântat SECNA. În fața scenei erau doar 10 persoane, maxim, restul stăteau la mese, publicul abia aplauda la pauza dintre piese. Totuși, Tengu observase acest lucru și a spus că „în seara asta ne-am adunat pentru Cedry2k„. Ultima piesă a trupei a fost „Așa începe„, probabil cea mai dură piesă din concertele celor de la SECNA din ultima vreme. Pe această piesă, Johnny K a emanat puțină violență în tonalitatea sa, piesa aceasta ducând mai mult spre rock decât spre rap.

SECNA a coborât de pe scenă după vreo 20-25 de minute pe scenă. Publicul începea să se adune în fața scenei deoarece se afla Grigo la platane, unul dintre dj-ii din marea familie Haarp Cord. În club erau aproximativ 100 de persoane, marea lor majoritate îngrămădindu-se în fața scenei încă de când se afla doar Grigo pe scenă. Pe fundal s-au putut auzi piese românești în principal, marea majoritate avându-i implicați pe băieții din CTC și Haarp Cord. Dintre aceste piese, putem aminti „Titani” de la Haarp Cord sau”Orașul E-n Flăcări” a lui Vlad Dobrescu. Grigo a mixat aproximativ jumătate de oră, publicul fiind compact în fața scenei. Totuși, a fost puțin ciudat că în fața scenei, mai exact în partea stângă a acesteia, erau două mese rezervate plasate exact lângă scenă. Acest lucru a fost un factor destul de important în desfășurarea concertelor, pentru că publicul stătea înghesuit în partea unde nu erau acele mese. Îți dădea senzația că tot clubul era neîncăpător, dar nu a fost sold-out concertul.  Eufonic și Robert Drogatu s-au aflat până la începutul concertului la masa de merchandise a lui Cedry2k. Putem spune că erau cam toate albumele lui Cedry2k la prețul de 25 de lei, iar tricourile aveau prețul de 60 de lei.

Concertul a început undeva pe la ora 23:10, pe fundal auzindu-se „Bum„, prima piesă de pe noul material al artistului intitulat „România Furată”. A urmat piesa „Rugăciune” iar publicul a luat-o razna odată cu a treia piesă. Cedry2k a zis pe scenă „Respect Specii!„, iar publicul s-a așteptat la o piesă a artistului în colaborare cu legendara trupă a rap-ului underground românesc. Această piesă a fost „Șah„, o piesă aflată pe ultimul album al trupei Specii, „Ușile Vol. 1”. Fiecare artist aflat pe scenă a fost primit cu mare căldură de publicul prezent, chiar și Robert Drogatu, care nu mai fusese în Pub S4 din 2013, de la concertul lui Sișu Tudor. Artiștii aflați pe scenă, parca aveau stări diferite de spirit. Robert Drogatu părea cel mai liniștit, acesta cânta în mare parte părți din piesele lui Cedry2k și Eufonic. Cedry2k părea genul de artist chill, care devenea violent verbal atunci când trebuia; parcă pândea momentul într-un fel. În schimb, Eufonic era un butoi de dinamită în flăcări, a fost atât de dezinvolt și violent în gesturi pe scena parcă instiga publicul să se manifeste din ce în ce mai tare. Odată cu piesa „1984„, piesa lui Eufonic de altfel, publicul a început să fie extrem de viu, extrem de compact, și cânta atât de bine versurile încât aveai senzația că ei cântă mai tare decât toate boxele de pe scenă.

Cedry2k n-a uitat de albumul său precedent, „Sfinții Închisorilor„. Cea mai aclamată piesă de pe acest album a fost „Când„, publicul și artiștii aflați pe scenă cântând la unison această piesă. Au fost multe, multe piese apreciate de publicul băcăuan. Printre acestea, putem aminti „Consecințe” sau „Cartiere„.

Robert Drogatu a avut și el piese în care a avut un cuvânt major de spus. A cântat o piesă a trupei Secțiunea Sălăjan, o trupă din care face parte. Aceasta a fost „Exact„; o altă piesă memorabilă cântată de artist a fost „De ce noi?„. Artistul a reușit să facă publicul să strige „Secțiunea Sălăjan” în timpul concertului.

Pe la miezul nopții, artiștii au luat o pauză de câteva minute datorită unor probleme cu microfoanele din Pub S4. Pe scenă se încurcase cablurile microfoanelor, acestea afectând sunetul. Toată seara, artiștii au pasat microfoanele lor între ei din cauza sunetului. Problema s-a remediat destul de repede, artiștii fiind înapoi pe scenă după vreo 5-10 minute. Până la finalul concertului s-au mai putut auzi piese precum „Raptilieni” sau „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!„. Ultima piesă a serii a fost chiar ultima piesă a serii, artiștii neavând „bis”. Chiar  și Cedry2k a spus pe scenă că „nu suntem cu „bis”, mai cântăm doar una și gata„. Această ultimă piesă, a fost și cea mai așteptată piesă a serii. Piesa aleasă a fost „Haarp Cord„, piesa lui Eufonic realizată în colaborare cu Cedry2k și Sișu Tudor. După concert, artiștii au stat la poze cu fanii dornici de acest lucru, și au fost mulți fani, coada fiind imensă.

A fost un concert bun având în vedere că a fost primul concert din anul 2016 din Pub S4. Artiștii s-au simțit bine pe scenă, publicul la fel, nu prea sunt lucruri de reproșat.

Poze de la acest concert găsiți pe pagina noastră de facebook.

O altă recenzie de la acest concert a fost scrisă de Fake MC. Puteți găsi această recenzie pe blogul său personal.

One thought on “Concert Cedry2k & Eufonic & Robert Drogatu în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

Lasă un răspuns