Concert cartitabil Tribut Nirvana la Casa De Cultură A Studenților, Iași

Duminică, 14 aprilie 2019, Asociația Moldavia, în colaborare cu Casa de Cultură A Studenților din Iași, vă invită la concertul tribut „Nirvana – Unplugged In New York„. Trupa de tribut propriu-zisă ce va cânta în acea seară va fi Beauty And The Rat, prezentă în trecut la astfel de evenimente. Concertele Tribut Nirvana au loc anual în Iași, de regulă la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai. În anul 2018, concertul a avut loc pe 10 mai 2018.

Dupa ora 18:00, cei de la Beauty and The Rat vor pune în scenă MTV Unplugged. „MTV Unplugged în New York” este un album live al trupei americane Nirvana. A fost primul album Nirvana lansat după moartea lui Kurt Cobain. Lista cântecelor a inclus o piesă de pe albumul de debut, „Bleach„, patru piese de pe albumul „Nevermind„, trei piese de pe albumul „In Utero” și șase cover-uri. Grupul a renunțat la interpretarea melodiilor mai cunoscute; singurul hit contemporan al trupei a fost single-ul „Come as you are„.

Nirvana este fără doar și poate una dintre cele mai influente nume din istoria rock-ului mondial. Înființată în anul 1987, a devenit rapid cunoscută prin lansarea albumului „Bleach” în anul 1989, piese precum „About A Girl” sau „Negative Creep” devenind sinonime cu numele trupei. Este considerată cea mai influentă trupă de rock alternativ din toate timpurile și cel mai prolific nume al subgenului rock numit grunge. Acest gen a apărut în partea nord-vestică a statului american Washington, în mod particular în zona orașului Seattle. Aberdeen este orașul natal al trupei Nirvana, apropiat de altfel de Seattle și de scena grunge din perioada respectivă. Pe lângă albumul „Bleach”, Nirvana a mai lansat albumele „Nevermind” în 1991, respectiv „In Utero” în anul 1993.

Nirvana va rămâne mereu cunoscută pentru piese precum „Smells Like Teen Spirit„, „Heart Shaped Box„, „Come As You Are„, „All Apologies” sau „About A Girl„.

Intrarea la acest eveniment se va face pe baza unei donații de 15 lei. Donația se va face pentru Bogdan Rusu, un tânăr ambițios, plin de viață și optimist, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. La începutul lunii ianuarie, la vârsta de numai 17 ani, el a fost diagnosticat cu o formă de cancer osos de tipul osteosarcom cu o evoluție extrem de rapidă. A început chimioterapia în România, dar, din păcate acest tratament nu a reușit să oprească din evoluție tumora. De aceea, el are nevoie urgentă de operație pentru îndepărtarea tumorii și înlocuirea osului afectat cu o proteză, înainte ca aceasta să devina inoperabilă.
După o perioada de suferință fizică și emoțională, Bogdan a primit o speranță din Austria.
Orice ajutor, cât de mic, poate face ca această speranță să devina realitate.
Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a-i oferi șansa de a beneficia de tratament și operație în Viena.

Donațiile se pot face și direct în conturile special deschise pentru Bogdan pe numele Rusu Elena-Roxana la BCR:
EUR: RO18RNCB0686104977650004
RON: RO88RNCB0686104977650005

Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

One thought on “Concert cartitabil Tribut Nirvana la Casa De Cultură A Studenților, Iași

Lasă un răspuns