Concert Bucovina în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

Pe 19 decembrie 2015, clubul Pub S4 din Bacău a găzduit ultimul lor concert metal din anul 2015. Trupa invitată a fost Bucovina, cea care își lansa ultimul lor album în cadrul acestui concert.

Acest album se numește „Nestrămutat„, și a putut fi găsit în seara evenimentului la prețul de 40 de lei. Acesta se afla în interiorul unui plic de carton, iar în interiorul acestuia se afla un cod. Trupa nu a avut timp să facă forma finala a carcasei albumului nou, dar,  pe baza acestui cod, cei ce doresc varianta finală a albumului, și nu plicul acela de carton, îl vor putea obține pe baza acelui cod. Mai multe detalii găsiți în postarea de pe pagina celor de la Bucovina.

Concertul a început pe la ora 22:30, clubul fiind plin. Limita clubului Pub S4 a fost atinsă în acea seară, iar staff-ul clubului a respectat acest lucru. Drept dovadă, la intrare rămăsese vreo 40 de oameni ce n-au putut să intre în interiorul clubului. Nu știu exact dacă erau mai mulți sau mai puțini de 40, dar, tot coridorul dinaintea intrării din Pub S4 era plin, abia aveai loc să intri. Un alt lucru de menționat este faptul că biletele au fost vândute în totalitate cu o zi înaintea concertului.

Bucovina a început concertul cu cea mai bună piesa a lor, sinonimă cu trupa, intitulată „Mestecăniș„. A fost destul de ciudat acest lucru, dar s-a înțeles de ce au făcut asta. Voiau să cânte piese de pe noul album intitulat „Nestrămutat”, ceea ce-au și făcut, dar pe la mijlocul concertului. Până atunci, Bucovina a cântat piese de pe albumele anterioare, precum „Strașnic neamul meu„, „Bucovina, inima mea„, „Duh„, „Vinterdoden” sau „Râul vremii„.

După aproximativ o oră de cântat, trupa, după cum a zis Crivăț (unul dintre soliștii Bucovina) pe scenă, „am ajuns în acel punct în care trebuie să cântăm „Nestrămutat” „. Așa au și făcut, piese de pe albumul „Nestrămutat” auzindu-se și fiind apreciate de publicul băcăuan. Dintre acestea, putem aminti „Cărări în suflet” sau „Dă-mi Mâna Toamnă„. Cea mai apreciată piesă de pe acest album a fost invocată de public de-a lungul serii; această piesa a fost „Ultima Iarnă„. Albumul „Nestrămutat” a fost unul extrem de bine primit de publicul băcăuan, majoritatea fanilor prezenți având tricouri cu albumul „Nestrămutat”. Prea puțini aveau tricouri mai vechi de-ale formației. Finalul concertului a aparținut pieselor vechi, majoritatea fiind de pe albumul „Sub Stele„. Dintre acestea, putem aminti „Șoim în văzduh„, „Spune tu, vânt” sau „Luna Peste Vârfuri„. La piesa „Sub Piatra Doamnei” s-a făcut cel mai mare mosh-pit din Pub S4 din ultimul an. Era pur și simplu tot publicul aflat în fața scenei, împărțit în două părți.

Concertul trupei s-a terminat după două ore de cântat, ultima lor piesa fiind aceea cu care au început concertul de altfel: „Mestecăniș„. Bucovina a întrebat publicul ce piesă mai vor să audă, iar tot publicul a început să strige la unison „Mestecăniș„. După concert, Bucovina a stat la poze și autografe cu toți fanii doritori de aceste lucruri. A devenit o tradiție în ultimii ani ca trupa să concerteze în Bacău de 2 ori pe an, odată la sfârșitul primăverii, iar cealaltă dată la începutul iernii. Aceștia vor mai reveni în Bacău, de fiecare dată au sala plina la concerte. Singurul minus al concertului a fost publicul ce nu a reușit să intre. Acesta ar trebui să fie mai atent pe pagina evenimentelor, pentru că în cazul Pub S4, scrie pe fiecare pagina că limita clubului este de 150 de persoane.

Poze de la acest eveniment găsiți pe pagina de facebook a blogului.

One thought on “Concert Bucovina în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

Lasă un răspuns