Concert Bucovina & Focuri în Berăria Valhalla, Bacău

Vineri, 21 Decembrie 2018, Berăria Valhalla din Bacău vă invită la concertul trupei Bucovina. Aceasta se întoarce în orașul Bacău după 10 luni, ultimul lor concert având loc pe 23 Februarie 2018. Atunci a cântat alături de trupa suceveană Mercy’s Dirge. Comparativ cu concertul trecut, Bucovina vine cu lansarea noului album intitulat „Septentrion„. Acesta a fost lansat în mod oficial pe data de 8 Decembrie 2018 la Arenele Romane din București. În deschiderea evenimentului, va cânta trupa Focuri. Aceasta se întoarce în Bacău după 4 ani, ultimul lor concert având loc pe 28 Februarie 2014 în Pub S4, atunci când a cântat alături de trupele Third-EYE și RoadkillSoda.

Bucovina este fără doar și poate una dintre cele mai bune și apreciate trupe metal românești la ora actuală. Înființată în anul 2000 în Iași, trupa a lansat până acum 5 materiale discografice, ultimul album, „Septentrion„, fiind lansat pe 8 Decembrie 2018 la Arenele Romane din București.. Este o trupă nelipsită de la marile festivaluri ale țării, precum „Rockstadt Extreme Fest„ „Rock’N’Iași” sau „Bucovina Rock Castle„. A devenit în 17 ani de activitate sinonimă cu piese precum „Mestecăniș„, „Spune tu, vânt”, „Sunt munți și păduri„, sau, ceva mai recent, „Așteaptă-mă Dincolo de Moarte„.

Focuri este o trupă metal originară din orașul Roman. Trupa s-a format după mai multe pauze și schimbări de componenţă, înființându-se oficial în anul 2010, membrii fiind aceiași de atunci.  Anul 2012 aduce apariția primului material discografic al trupei, un EP intitulat „Distant Path„. Acesta nu a fost lansat sub egida niciunei case de producții, toate cele 4 piese fiind înregistrate de către Cătălin Airinei (Phossilah)  în studioul de repeții al trupei. În cei 7 ani de existență, Focuri a avut concerte diverse, atât pe plan local, cât și în alte orașe precum Bacău, Iași, Câmpulung sau Lehliu Gară, împărțind scena cu trupe precum RoadkillSoda, Funerus, Obscyria, Vespera sau Tiarra. Focuri are piese precum „Dice Eyes„, „Fake Cause„, „Distant Path„, sau piesa ce dă titlul ultimului lor album, „Imminent Conflict„.

Evenimentul din Berăria Valhalla va începe undeva după ora 20:00. Biletele sunt disponibile în incinta Berăriei Valhalla la prețul de 40 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns