Concert Baba Dochia & Nouă Ani Lumină în Underground Pub din Iași

Sâmbătă, 2 martie 2024, Underground Pub din Iași vă invită la concertul formației Baba Dochia. Aceasta se întoarce în Iași după 6 ani, ultimul concert având loc în același club pe 26 octombrie 2018. În deschiderea acestui eveniment, va cânta trupa Nouă Ani Lumină, care, la rândul ei, nu a mai cântat în Iași de aproape 1 an. Ultimul său concert a fost pe 31 martie 2023, în deschiderea trupei Bucium.

Baba Dochia este o trupă originară din Cluj-Napoca. La început, era o trupă post-rock, dar stilul lor a evoluat și a devenit o combinație organică de muzică electronică și muzică rock, contopite cu elemente psihedelice. Combinația de sintetizatoare, tobe și chitări distorsionate i-a făcut una dintre cele mai originale trupe de pe scena underground românească de alternative. Membrii trupei s-au inspirat de la formații și artiști precum Death in Vegas, Trentemoller, Apparat, Amon Tobin, Boards of Canada și în mod special de la Team Sleep, considerat „catalistul proiectului”. Și-a făcut prezența pe cele mai importante scene de profil ale țării. A cântat în cadrul unor festivaluri precum Untold, Afterhills, TimeShift, sau Peninsula/Félsziget Festival. Și-a mai făcut prezența inclusiv pe scene internaționale, cântând în cadrul unor concerte indoor în Germania, respectiv un festival din India. Are 2 albume de studio lansate. Primul se numește „XII Lambskins” și a fost lansat în anul 2016. A urmat apoi „Morphoder”, apărut în 2018. Este recunoscută pentru piese precum „Slaps„, „Am Spate„, „Auzi Doar Vocea„, sau, ceva mai recent, „Sanda„.

Nouă Ani Lumină consideră că abordează genul muzical numit „cosmic rock”. Conform descrierii oficiale, membrii trupei consideră că este „locul” în care aberează cât de mult pot și sar de pe șinele realității. E un fel de realitate virtuală în care pot trăi scenarii ciudate. De multe ori, au primit întrebarea „ce înseamnă Nouă Ani Lumină?„. Pentru trupă, este o distanță pe care nu o pot cuprinde cu mintea. Toată lumea știe ce înseamnă ani-lumină dar nimeni nu concepe, de fapt, termenul. Asta caută și aceștia prin muzică; sonorități mai greu de conceput, încercând să transmită ciudatul și fantasmagoricul prin unde sonore. De multe ori, aceștia vor să fugă de pe pământ, cât mai departe de lucrurile lumești iar Nouă Ani Lumină este mantra lor prin care parcurg distanțe de neconceput. Până-n prezent are un album integral de studio, lansat în anul 2017. A activat mulți ani în formulă de 2 oameni, avându-i pe Bogdan Crețu la voce și chitară, respectiv pe Silvan Plăcintă la tobe. Recent, li s-a alăturat la bass Dani Costescu, recunoscut pentru activitatea sa din trupa Outstorm. Primul concert în nouă formula îl vor avea pe 2 martie 2024 în deschiderea trupei Baba Dochia. Evenimentul va avea loc în Underground Pub din Iași.

Accesul în Underground Pub va începe undeva după ora 19:00. Biletele se găsesc în continuare pe rețeaua IaBilet.ro la prețul de 50 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns