Concert Antract in The Stage, Bacau – Pareri la rece (poze/video)

Salutare dragi hoinari. Seara trecuta a avut loc concertul celor de la Antract in cunoscutul club „The Stage” din Bacau.

Pe la ora 22:00, in The Stage se aflau doar 2 mese de oameni, si staff-ul barului. In rest, batea vantul prin club, pur si simplu. Nu l-am vazut asa gol de foarte multa vreme. N-a trecut multa vreme, si baietii de la Antract se aflau deja pe scena, gata sa cante. Era vreo 22:10-22:15.

 Am ramas placut surprins ca prima melodie a fost „Dezbraca-te de tine”. Sincer sa fiu, am fredonat refrenul acestei melodii in nestire in ultimele 2 zile, si aveam un zambet tamp atunci cand am auzit-o, mai ales fiind prima melodie. Chiar eram nerabdator sa vina concertul celor de la Antract, e una dintre trupele mele preferate, nu de alta.

 A doua melodie a serii a fost „Pentru tine, nou”. La sfarsitul acestei melodii, Paul (vocal Antract) a inceput „prima repriza” de-a se inchega cu publicul bacauan. Pentru cei ce nu stiu, melodia se termina cu repetarea versului „pentru tine, nou” de cateva ori, cu accent foarte mare pe „nou” (ceva de genul „nooooou, nooooou” ). La acest „nou”, publicul trebuia sa cante. Din pacate pentru trupa, publicul n-a fost asa de numeros, cu toate ca au mai venit fani intre timp. Cred ca au fost vreo 30 de fani toata seara, iar in fata scenei publicul era impartit pe partile laterale ale acesteia. Toate seara, partea lateral-stanga a facut o galagie mai mare; era un grup de prieteni destul de inchegat, si s-a observat lucrul asta.
Eu stateam pe partea dreapta, si eram singur, nu eram cu niciun prieten (concertul a fost joi, daca era vineri, probabil c-ar fi fost alta treaba).

 A urmat piesa „Lucid”. A fost prima data cand am auzit aceasta piesa live. Sentimentul e altul cand o auzi in acest format, simti melodia in adevaratul sens al cuvantului, simti cum ti se face pielea de gaina la un moment dat, mai ales daca ai si o stare „lamentabila”. Melodia „Lucid” este una trista in esenta. Multe melodii de la Antract sunt destul de triste, dar „Lucid” mi se pare ca-i acea melodie in care ma regasesc cu totul.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Fg97PWk5nrw]

Melodia de mai sus am auzit-o si-n concertul de anul trecut. Am observat ca Antract a cantat cele mai lente piese la-nceputul concertului, si cresteau ca intensitate pe parcursul concertului. Asta-i genul meu de concert: un catel tinut in lesa care atunci cand scapa, rupe tot. Exact asa a fost si concertul de-aseara.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=2z7u1wVSzfo]

A urmat un cover al piesei „With or without you” de la U2. Acesta a fost primul cover al serii.
„Incepe sa bata” e cea mai recenta piesa Antract. Aceasta a fost lansata in preajma zilei de „Valentine’s Day”. Sincer sa fiu, Antract ar trebui odata sa lanseze un album cu tema „anatomica”. Vorbind serios, deja au piese precum „Inima mea”, „Incepe sa bata”, „Lucid”, „Singuratate” (stare produsa de psihicul uman, deci, tot in tema anatomica intra).
Sincer, nu-mi vine sa cred ce-am scris mai devreme, dar suna prea coerent ca sa sterg aceasta duma.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=1drUtMNqNU0]

Lantul pieselor lente a luat sfarsit odata cu piesa de mai sus. Paul era accidentat, chiar a spus la un moment dat ca „si-a luat niste suruburi” pentru genunchi. Pe la finalul clipului de mai sus, acesta spune „cand e vorba de oua, chiar si eu ma ridic in picioare”. Imediat dupa aceasta piesa a urmat cea mai cunoscuta melodie a acestora: „Carciumareasa”. Melodia a fost cantata impecabil, era doar o problema: lipsea publicul. In concertele precedente (2 la numar), la aceasta piesa publicul o lua razna de-a dreptul, dar, din pacate, n-a fost cazul si in seara trecuta.

A urmat piesa „Tamara” (daca-mi amintesc bine). Melodia asta e una extrem de caterincoasa, mai ales ca linia melodica este dupa piesa „Rollin’ ” de la Limp Bizkit.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=DZWwyY-LwE8]

Lantul pieselor de caterinca a continuat. A urmat piesa „Cucu”. Asta a fost prima melodie de la Antract auzita de mine, si mi-a ramas in cap de-atunci. Imediat dupa aceasta piesa, a urmat cea mai „romantica” piesa posibila: „Fa, esti frumoasa”.

Spre sfarsitul concertului, Paul a zis ca Manole (chitara Antract) a compus o piesa noua saptamana trecuta, iar acum e in prima auzitie. Pe moment, chiar eram curios ce piesa au compus, dar de unde, era cover dupa „Satisfaction” de la The Rolling Stones. Apoi a urmat un cover la piesa „We will rock you” de la Queen. 
Nu e prima data cand au cantat aceste piese in concerte.

La finalul concertului, Paul a prezentat toti membrii formatiei, fiecare cantand cate un solo la instrumentul pe care-l abordeaza. Cand a ajuns in dreptul sau, Paul a zis: „Si acum prezentam cel mai important membru al trupei: VOI, PUBLICUL”. Imi place ca nu uita de fani, precum alte trupe. Sunt de apreciat la faza asta.

Imediat dupa concert, m-am mirat ca n-am fost singurul care aveam posterul evenimentului pregatit pentru autografe. Am apucat sa felicit toti membrii pentru concert, si-am facut poza cu Paul si Manole. Am stat apoi vreo 10 minute de vorba cu Bobby Catusanu (basist Antract). Mi-a placut ca inca de la inceputul concertului, cand am mers in lateralul scenei, acesta si-a amintit de mine de la concertele trecute si mi-a facut un semn de „salut” cu capul. N-a mai stat mult si-a plecat. Acesta mai avea treaba in culise, si n-am mai apucat sa-l salut. Data viitoare ii raman dator cu un „Salut”.

Avand in vedere ca publicul a fost extrem de mic la numar, Antract a cantat 2 ore aproape. Concertul acestora s-a terminat aproape de miezul noptii, ceea ce m-a mirat, nici nu-mi dadusem seama cat de repede trecuse timpul.
De peste 30 de ani, trupa Antract stie in continuare sa-si multumeasca fanii, indiferent cat de putini ar fi la numar. Din partea mea, tot respectul pentru Antract.

Hoinareala placuta!

Lasă un răspuns