Concert Antract in Bacau – Pareri la rece

Concert Antract in Bacau

     Mai intai de toate, iertati-ma pentru ca nu am poze de la fata locului. Dar, atunci cand voi face rost de cateva, vor aparea in acest articol sub forma unui „later edit”.

     Marele concert de Craciun alaturi de formatia Antract, s-a scurs precum nisipul dintr-o clepsidra mica, adica foarte repede. cu toate ca pe afis scria „Acces de la 21.30”, concertul a inceput undeva dupa orele 23.15. Exact ca intr-un concert antecedent, pe bilet scria 10 lei in loc de 15. Inca imi mentin teoria : ca sa nu trimita biletele la maculatura, le vand.
     Marele concert a inceput cu piesa „M-am obisnuit” , publicul cantand frenetic refrenul acesteia. Dupa ce s-a incheiat melodia, vocalul de la Antract, Paur (nu stiu de ce am inteles toata seara Paul, dar sa trecem), a spus cat s-a putut de sincer ca sunt foarte fericiti ca sunt in seara asta in Bacau, pentru ca el a copilarit intr-un sat din jurul Bacaului. A urmat o melodie, ce a inceput cu urmatorul enunt din partea lui Paur : cand eram mai tineri, mai rebeli, eram de parere ca toate femeile sunt proasta (ma rog, ceva asemanator a spus), dar acum suntem de parere ca femeile sunt minunate. 
Melodia aceea se intitula „Fa, esti frumoasa…” .
     A urmat o melodie tare frumoasa : „Soacra-mea” . Eu pana in seara ce abia s-a scurs eram de parere ca doar cantaretii de muzica lautareasca pot scrie cantece despre scumpele lor soacre, dar bine ca Antract au compus melodia aceasta, care a demonstrat contrariul parerii mele, si care m-a distrat teribil de ce sa nu recunosc.
     Formatia a cantat foarte multe cover-uri: de la Michael Jackson sau Elvis Presley, pana la AC/DC sau Vita de Vie.
     Au urmat vreo 2-3 cover-uri. Dupa acestea a urmat melodia pentru care veniseram sa o aud mai mult : Cucu . Cum i-am spus scumpei mele surioare inainte de concert, merg la concert special sa cant refrenul acestei melodii. Ascultati-o si va veti distra de puerilitatea versurilor. Baietii de la Antract observand ca sunt multe fete in club, au spus dupa melodie : daca fetele se simt ofensate ca nu au…, reformulam : Sunt cu pieptul gol.
     Au mai cantat cateva melodii, tot la fel, cover-uri, iar apoi Antract a luat o pauza de vreo 5-10 minute, timp in care lumea s-a aprovizionat cu superba bautura facuta din apa, malt si hamei. Adica bere dragi hoinari printre litere.
     Baietii au revenit, incepand tot cu un cover : mai exact, au combinat piesele Billie Jean (Michael Jackson) cu Highway to Hell (AC/DC). O combinatie destul de reusita din punctul meu de vedere,
      Au urmat iar o serie de 2-3-4 cover-uri extrem de energice, printre care Jungle Book, iar una geniala de-a dreptul :  basul si cu toba mare (n-am gasit cover-urile facute de ei pe net). Paur mi-a zis : ma corectezi daca gresesc. El spusesera ca nu stie bine versurile. Bine, atunci cand a ajuns la partea in care nu stia versurile, eu eram dus de val, pentru ca acest cantec imi place la nebunie indiferent cine-l canta. Dar oricum, cine a bagat de seama ca nu stia versurile, doar era un cover.  iar una a fost brilianta de-a dreptul : au cantat
     Ultimele doua piese au fost si cele mai aclamate. Prima dintre ele, „Taci mai femeie„, as putea spune ca a fost un cover dupa melodia asta, dar nu-l consider, pentru ca versurile erau ale lor. La sfarsitul acestei melodii, Paur a prezentat toti membrii formatiei, iar tobosarul Cosmo (ma rog, Cosmin), a facut un solo cu tobele sale de nota 20 pe o scara de 1 la 10. Cred ca a fost primul solo de toba care l-am auzit in viata mea; am vazut multe pe net, dar niciodata unul la doar 2 metri de mine.
     A urmat bomboana de pe coliva : Carciumareasa . Toata lumea a sarit in sus la refren, aproape ca atingeau tavanul. Au cantat refrenul acestei melodii ca bis. 
     Concertul s-a terminat, iar pe scena erau 3 foi cu playlist-ul melodiilor, bineinteles, de la alte concerte, el nefiind respectat. Am sechestrat o foaie (i-am zis si lui Bobby-basistul formatiei ca am luat-o, si n-avea nimic impotriva), si am luat autografe de la toata formatia. Foaia urmeaza sa apara in cateva zile ca un „later edit”. E de nepretuit credeti-ma. 
      Trupa a multumit tuturor fanilor, iar un fan mai zurliu, sau cred ca intrase dupa ce se terminase concertul, a zis in gura mare „Sugi P***”, iar Paur a raspuns : sa fie primit. Credeti-ma, daca erati de fata, mureati de ras dupa incidentul asta usor funny.
     Sper doar ca nu v-am plictisit prin aceasta povestire extrem de detaliata. Dar, poata data viitoare veti merge la Antract, am auzit ca se intorc si la anul, deci, aveti timp sa recuperati. Ne mai auzim cu alte „Pareri la rece”. Hoinareala placuta in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *