Concert aniversar Negură Bunget la Rockstadt Extreme Fest 2016

Anul 2016 marchează cea de-a patra ediție de Rockstadt Extreme Fest. În cadrul celei de-a patra ediții de Rockstadt Extreme Fest 2016, ce va avea loc în perioada 11-14 august 2016, următoarele trupe sunt confirmate: Parkway Drive, TesseracT, Insomnium, Alestorm, Tankard, Benediction, My Dying Bride, Carach Angren, Bucovina, Excrementory Grindfuckers, Indian Fall, Cattle Decapitation, Borknagar, Destruction, Hocico, Infest, Gutted, Clitgore, Mind Assault, Infected Rain, Holocausto Canibal, Hteththemeth, Ordinul Negru, Lambs, Postvorta, Moonsorrow, Hypno5e, Moribund Oblivion, Stercore, Berserkers, E-an-na, Morgoth, Soilwork, Angerseed, H8, SmallmanMayhem, Soulfly, Adimiron, Put Solnca, Nexus, Poem, Attack Vertical, Nahum, For The Wicked, W3 4R3 NUM83R5, Ura De După Ușă, Days of Confusion, The Dignity Complex, Jack The Stripper și Inverted Pussyfix.

Una dintre cele mai mari confirmări din cadrul festivalului este cea a trupei Negură Bunget. Aceasta va concerta pentru prima dată la Rockstadt Extreme Fest, cu un show exclusiv compus din doua părți, aniversarea a 20 de ani de activitate, urmata de avanpremiera albumului “ZI“. Pentru aceste două segmente, formația va avea o serie de invitați speciali, iar segmentul dedicat aniversării va fi interpretat alături de Ștefan Zaharescu, unul din foștii soliști ai formației, actualmente unul dintre organizatorii principali ai festivalului Rockstadt Extreme Fest. A doua parte a show-ului va prezenta, în premieră, două piese de pe viitorul material discografic, “ZI“, a doua parte a “Trilogiei Transilvane“.

Negură Bunget este fără doar și poate cea mai cunoscută trupă românesca de black metal. Încorporând elemente folclorice autohtone precum portul popular sau instrumente muzicale neconvenționale precum toaca sau țambalul, trupa a devenit rapid cunoscută pentru elementele noi ce le introducea în metal-ul românesc. Trupa a luat naștere la sfârșitul anului 1994, începand ca un duo format din Negru (Gabriel Mafa) și Hupogrammos Disciple (Edmond Karban). Primul material discografic al trupei a fost „Zîrnindu-să„, lansat în anul 1996, iar un an mai târziu, Sol Faur (Cristian Popescu) s-a alăturat trupei. De-a lungul timpului au lansat 7 albume de studio, ultimul fiind „Tău„, lansat în 2015 și promovat printr-un turneu mondial. Negură Bunget a devenit în cei 20 de ani una dintre cele mai influente și cunoscute trupe din Estul Europei, albume ca „Vîrstele Pământului” sau „Om” fiind considerate albume monumentale pentru black metal-ul românesc. Albumul „Om” este probabil cel mai apreciat album al trupei, pe el aflându-se piese ce încă sunt auzite în concertele Negură Bunget precum „Cunoașterea tăcută„. De-a lungul anilor, componența trupei s-a schimbat, Sol Faur și Hupogrammos Disciple părăsind trupa în anul 2009 și formând trupa Dordeduh în același an. În zilele noastre, singurul membru fondator rămas în trupă este Negru, toboșarul trupei. Ceilalți membrii, pe lângă Negură Bunget, mai activeaza în trupa Grimegod. Negură Bunget va rămâne mereu cunoscută pentru piese precum „Dacia hiperboreană„, „Țesarul de Lumini„, „Pământ„, „Hora Soarelui” sau ceva mai recent, „Nămetenie„.

La fel ca și în anii precedenți, zona de camping din cadrul festivalului va fi amplasată pe terenul de fotbal aflat în imediata apropiere a zonei de festival, spațiu ce oferă un număr generos de locuri. Organizatorii roagă ca viitorii participanți la festival să aibă în vedere faptul că exista șanse ca la un moment dat să nu mai existe locuri disponibile, motiv pentru care aceștia apelează la public pentru o amplasare cât mai uniformă a cortului, oferind astfel spațiu și ‘vecinilor’ de camping. Pentru a veni în întâmpinarea problemelor legate de spațiu, aceștia vor încerca să extindă zona din camping prin facilitarea unei noi zone în acest sens. Se lucrează la partea logistică a problemei, în măsura în care vor găsi și o soluție. Organizatorii vor anunța în timp util viitoarele detalii legate de campare. Zona de camping va fi dotată cu un număr suficient de toatele și dușuri, dotate cu apă caldă, facilități ce vor fi curățate de mai multe ori pe parcursul zilei, pentru a evita orice fel de neplăceri.

Camping-ul va fi deschis publicului începând de joi, 11 august 2016 cu ora 10:00. Rugămintea organizatorilor este de a elibera zona de camping până luni la ora 12:00.

Prețul unui abonament pentru zona de camping rămâne la fel ca și în 2015, 15 lei (abonament ce asigură accesul în camping pe durata celor 4 zile de festival) și va putea fi achiziționat exclusiv de la casa de bilete aflată la intrarea principală a zonei de festival. Pentru acest an nu va fi disponibil serviciul de închiriat corturi.

Biletele în cadrul festivalului se vor vinde doar pe durata totală a festivalului, organizatorii amintind fanilor că nu vor fi bilete disponibile pe zile. Prețul abonamentelor este următorul:

  • Presale 4 – 220 lei, perioada 05.03 – 10.07.2016

  • Presale 5 – 250 lei, începând cu 11.07.2016  și SALE pe întreaga perioadă a festivalului (11-14 august)

Săptămâna aceasta va urma o ultimă serie de confirmări. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.