Concert aniversar Negură Bunget în Pub S4, Bacău

Vineri, 15 aprilie 2016, clubul Pub S4 din Bacău vă invită la un concert black metal, alături de cea mai cunoscută trupă românească de acest gen: Negură Bunget. Aceștia se întorc în Bacău după un an distanță de la ultimul lor concert din acest oraș. Ultima dată au cântat pe 15 martie 2015, tot în Pub S4. Acest concert marchează 20 de ani de existență a trupei Negură Bunget și aniversarea de 10 ani de la albumul „Om„, unul dintre cele mai apreciate materiale discografice ale trupei.

Negură Bunget este fără doar și poate cea mai cunoscută trupă românesca de black metal. Încorporând elemente folclorice autohtone precum portul popular sau instrumente muzicale neconvenționale precum toaca sau țambalul, trupa a devenit rapid cunoscută pentru elementele noi ce le introducea în metal-ul românesc. Trupa a luat naștere la sfârșitul anului 1994, începand ca un duo format din Negru (Gabriel Mafa) și Hupogrammos Disciple (Edmond Karban). Primul material discografic al trupei a fost „Zîrnindu-să„, lansat în anul 1996, iar un an mai târziu, Sol Faur (Cristian Popescu) s-a alăturat trupei. De-a lungul timpului au lansat 7 albume de studio, ultimul fiind „Tău„, lansat în 2015 și promovat printr-un turneu mondial. Negură Bunget a devenit în cei 20 de ani una dintre cele mai influente și cunoscute trupe din Estul Europei, albume ca „Vîrstele Pământului” sau „Om” fiind considerate albume monumentale pentru black metal-ul românesc. Albumul „Om” este probabil cel mai apreciat album al trupei, pe el aflându-se piese ce încă sunt auzite în concertele Negură Bunget precum „Cunoașterea tăcută„. De-a lungul anilor, componența trupei s-a schimbat, Sol Faur și Hupogrammos Disciple părăsind trupa în anul 2009 și formând trupa Dordeduh în același an. În zilele noastre, singurul membru fondator rămas în trupă este Negru, toboșarul trupei. Ceilalți membrii, pe lângă Negură Bunget, mai activeaza în trupa Grimegod. Negură Bunget va rămâne mereu cunoscută pentru piese precum „Dacia hiperboreană„, „Țesarul de Lumini„, „Pământ„, „Hora Soarelui” sau ceva mai recent, „Nămetenie„.

Concertul trupei Negură Bunget va începe undeva după ora 21:00, intrarea fiind de 20 de lei în avans și 25 de lei în seara evenimentului. Limita în clubul Pub S4 este de 150 de persoane. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns