Concert Alternativ Quartet în Underground Pub din Iași

Joi, 18 aprilie 2024, Underground Pub vă invită la concertul semnat Alternativ Quartet. Aceasta se întoarce în Iași după 4 luni, ultimul concert avându-l la Palatul Culturii. Acest eveniment va fi primul din cadrul turneului „Venue Tour 2024”, programat și în alte orașe precum București, Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu sau Timișoara. În deschidere va cânta Iuliad, care își va lansa albumul „Mă Așteptam La Alt Sfârșit”.

Conform descrierii oficiale despre acest turneu:

După lansarea albumelor Deocamdată suntem | Departe de solstițiu în iarna anului trecut, AQ se îmbracă acum într-un nou turneu, care îmbină toate releasurile lor de până acum, într-un cadru intim și familiar, unde vor avea ocazia să reînvie compozițiile care i-au definit de-a lungul anilor și să reia totodată momentele esențiale din turneul lor cel mai recent. Un show nou, acompaniat de lumini și proiecții: o nouă sinteză, un nou început, dar și o întoarcere la fărâmele trecutului.

Suntem în continuă schimbare, nu știm în ce măsură reușim să susținem un snapshot al prezentului încât să prindă consistență și să fie auzit. Dar încercăm din când în când să trecem dincolo de constatarea că ‘deocamdată suntem’ și să vedem pentru un scurt moment și cine suntem, înainte să încercăm din nou să fim altcineva” (Marcel Hosu)

Aprilie și Mai 2024: o serie de concert AQ, acompaniate de Iuliad (Iulian Matei) care va lansa în deschidere albumul Mă așteptam la alt sfârșit.

Alternativ Quartet este una dintre primele trupe românești care s-a aventurat în compoziții post rock și experimente sonore fragile. S-a format în anul 2008 la Bistrița / Cluj-Napoca și a lansat de atunci o serie de albume care urmăresc dezvoltarea lor continuă. Trupa reapare în 2023 după un hiatus de mai mulți ani cu două noi albume: Deocamdată suntem / Departe de solstițiu — două albume care redefinesc stilul și prezența lor, lărgind spectrul muzical al trupei printr-o serie de colaborări și o nouă producție. A susținut concerte de-a lungul României, făcându-și prezența în orașe precum București, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca sau Iași. Este recunoscută pentru piese precum „Nu uita că te aștept„, „Liniștea Astupă Goluri„, „Aripi” sau „Tren„.

Iulian Matei, cunoscut și sub denumirea de „Iuliad”, este un muzician și instrumentist român. Acesta este recunoscut pentru activitatea sa din formația Nava Mamă, ocupând partea de clape din aceasta. A mai colaborat de-a lungul timpului și cu alte trupe precum Alternativ Quartet, ocupându-se în mod special de orchestrația anumitor piese sau acoperind anumite instrumente. Pe lângă instrumentele cu clape, acesta mai cânta și la altele. Pe piesa „Apocalipsa” de la Alternativ Quartet, acesta acoperă partea de clarinet, în mod special. Ca și albume proprii, are doar unul singur lansat, intitulat „Mă Așteptam La Alt Sfârșit”. Are lansate piese precum „Charon„, „Apoi„, „Românica„, „Afară” sau „Depărtare„.

Accesul în Underground Pub va începe după ora 19:00. Concertul lui Iuliad va începe după ora 20:00, iar cel de la Alternativ Quartet la 20:30. Biletele se găsesc în continuare pe rețeaua IaBilet.ro la prețul de 60 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns