Concert Alexander Bălănescu & Ada Milea în Underground Pub din Iași

Joi, 19 octombrie 2023, Underground Pub din Iași vă invită la un concert semnat Alexander Bălănescu și Ada Milea. Va fi un concert în limba engleză, cu muzică din proiectele “Island” și “God’s Playground”. Acest eveniment face parte dintr-o serie de concerte ce au avut sau urmează să aibă loc la nivel național. Au început pe 17 octombrie 2023, în clubul Quantic din București, Iași fiind următoarea locație. Vor urma Timișoara, Sibiu, Brașov și Cluj-Napoca.

Ada Milea este o actriță și cântăreață originară din Târgu Mureș. Din punct de vedere muzical, s-a dovedit de-a lungul timpului a fi una dintre cele mai inedite prezențe din muzica românească. Genul abordat de aceasta este folk-ul, dar umorul și creativitatea versurilor o duce de multe ori în zona de teatru. Multe dintre interpretările acesteia par efectiv piese de teatru reproduse în muzică. Temele sunt cele mai diverse, majoritatea inspirate din societatea sau cultura autohtonă. A realizat și interpretat piese muzicale bazate pe mesajele din interiorul textelor. De-a lungul carierei sale, a avut numeroase concerte în țară și în străinătate. Conform descrierii oficiale de pe canalul său de YouTube, a cântat în țări precum Marea Britanie, S.U.A., Franţa, Belgia, Spania, Germania, Elveţia, Olanda, Italia, Suedia, Polonia, Cehia, Croația, Ungaria, Israel, Finlanda sau Republica Moldova. A realizat spectacole-concert pornind de la creații literare ale unor autori remarcabili precum Miguel de Cervantes Saavedra, Lewis Carroll, Ian McEwan, Gellu Naum, Ion Creangă, Ion Mureșan sau Vasile Alecsandri, folosind creativitatea unor actori și muzicieni în favoarea textelor, situațiilor scenice și a personajelor. A colaborat cu diferiți regizori precum Alexandru Dabija, Radu Afrim, Mihai Maniutiu, David Esrig, Theodor Cristian Popescu, Cristi Juncu sau Felix Alexa pentru părțile muzicale ale unor spectacole de teatru. Discografia Adei Milea cuprinde 14 albume de studio. Unele au fost realizate în colaborare cu alți artiști precum Alexander Bălănescu, alături de care a lansat albumul “The Island” în anul 2011.
Este recunoscută pentru piese precum “Femurul“, “Andreea“, “Bucata de carne“, “Purcelușii” sau “Am o sanie în pod“.

Alexander Bălănescu este un violonist și compozitor israeliano-britanic, de origine română. Conform Wikipedia, în 1987 își formează propriul cvartet de coarde, numit The Bălănescu Quartet, împreună cu Clare Connors la vioară, Bill Hawkes la violă și violoncelistul Nick Price, fost membru al London Symphony Orchestra. Cvartetul Bălănescu a colaborat cu muzicieni precum Gavin Bryars si Michael Nyman, dar și cu personalități pop precum Pet Shop Boys, Kate Bush, John Lurie, liderul formației Lounge Lizards, și David Byrne, liderul formației Talking Heads. A scris muzică de film pentru producția regizorului Phillip Haas “Angels and Insects”. Și-a făcut prezența pe 11 materiale discografice, fie alături de The Bălănescu Quartet, fie ca artist solo. Ultimul material pe care apare este albumul “East West Daydreams”, realizat în colaborare cu Zlatko Kaučič și Javier Girotto.

Accesul în Underground Pub va începe undeva după ora 19:00. Biletele se găsesc în continuare pe rețeaua IaBilet.ro. Preturile încep de la 80 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Leave a Reply