Coma a lansat piesa „NYX”

Dupa 5 luni, Coma lansează o piesă nouă. Aceasta se numește „NYX” și a fost lansata pe 15 aprilie 2022. La fel ca la piesa precedentă, „Aurora„, noua producție beneficiază de un clip de tip „visualizer”.

Coma este una dintre cele mai cunoscute trupe din România. Aceasta face parte dintre primele trupe de rock alternativ din țara noastră, stilul lor evoluând de-a lungul timpului, și având influențe de metal și hardcore. Are la activ 4 materiale discografice lansate, și multe piese extrem de cunoscute precum „Vezi„, „Chip„, „Un semn„, „Cântă-mi povestea” sau „Coboară-mă-n Rai„. În toamna anului 2016, trupa a lansat ultimul album intitulat „Orizont„. Este nelipsită de la marile festivaluri ale țării, precum Electric Castle, Rock’N’Iași, Shine Festival, Bucovina Rock Castle sau Rockstadt Extreme Fest.

Din punct de vedere al producțiilor noi, atât „Icar” cât si „Aurora” nu se află pe niciun material discografic al trupei. La această listă se adaugă și piesa „NYX„. Conform site-ului Contemporary Establishment, numele piesei noi, ar veni din mitologia greacă. „Nyx” este zeița și personificarea Nopții, considerată de cei vechi drept una dintre divinitățile infernale. 

Ca și stare emanata, este similară cu „Aurora„, doar că are un riff ceva mai dur spre finalul piesei. Inclusiv clipul visualizer este similar ca temă cu „Aurora„. Dacă la piesa precedenta aveam în prim-plan o fereastră a unei camere, aici avem ca și cadru principal ușa de intrare al unei camere, de la care se poate remarca ușor lumina de sub ușa acesteia, care creste ca intensitate pe tot parcursul clipului. Cu fiecare producție lansată, Coma ne conturează tema viitorului album. Aceste producții ar fi fost inspirate din perioada pandemiei, tocmai de aceea ultimele 2 piese sunt foarte similare. Cumva ni se conturează o idee de stări lăuntrice care sunt redactate foarte bine de Cătălin Chelemen, solistul trupei Coma și compozitorul versurilor de la „NYX„. Inclusiv tema aleasă, cea de „cameră”, ne duce cu gândul la această perioadă inchisă, la propriu, și de tot felul de stări ce ni se pot produce fiind închiși intre 4 pereți.

De partea tehnică, s-au aflat aceleași persoane ca la producția precedentă. De producerea piesei și de mix s-a ocupat Dan Costea, unui dintre soliștii trupei Coma. De master s-a ocupat Cristian Varga.

La fel ca si la „Aurora„, cu ocazia lansării noi piese, Coma a lansat o serie de modele noi de îmbrăcăminte, disponibile pe site-ul Printoteca.ro . Pentru mai multe detalii legate de trupă, vizitați pagina lor oficială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.