Coma a lansat piesa „Aurora”

După aproape 3 ani, Coma revine în atenția publicului rock autohton cu o piesă nouă. Nu a fost deloc o trupă inactivă, ea având constant concerte pe cele mai importante scene de profil ale țării, dar, din punct de vedere al producțiilor noi, a fost inactivă. Ultima dată a lansat „Icar” pe 6 decembrie 2018, iar de atunci nu s-a mai auzit nicio piesă nouă din partea trupei. Asta până pe data de 18 noiembrie 2021, când s-a lansat „Aurora„.

Coma este una dintre cele mai cunoscute trupe din România. Aceasta face parte dintre primele trupe de rock alternativ din țara noastră, stilul lor evoluând de-a lungul timpului, și având influențe de metal și hardcore. Are la activ 4 materiale discografice lansate, și multe piese extrem de cunoscute precum „Vezi„, „Chip„, „Un semn„, „Cântă-mi povestea” sau „Coboară-mă-n Rai„. În toamna anului 2016, trupa a lansat ultimul album intitulat „Orizont„. Este nelipsită de la marile festivaluri ale țării, precum Electric Castle, Rock’N’Iași, Shine Festival, Bucovina Rock Castle sau Rockstadt Extreme Fest.

Din punct de vedere al producțiilor noi, atât „Icar” cât si „Aurora” nu se află pe niciun material discografic al trupei. Nu este o compoziție cu tentă extrema ca și sunet sau versuri, cum sunt piesele „Vezi” sau „Chip„, de exemplu. „Aurora” se duce în zona melancolică, meditativă și profundă, similară foarte mult cu piese precum „Cântă-mi povestea„. Este o piesă neașteptat de lentă, cu versuri interpretabile din toate punctele de vedere. Nu are parte de un videoclip în adevăratul sens al cuvântului, „Aurora” are un clip de tip „visualizer” în care este prezentată de-a lungul acesteia o fereastră a unei camere echilibrata perfect din punct de vedere cromatic. Totodată, se pot vedea inclusiv versurile piesei pe acest clip.

Este o producție relativ scurtă, are sub 3 minute ca și durată, dar crește ca intensitate odată cu versurile piesei. Sunt echilibrate perfect stările emanate de „Aurora” odată cu imaginea acelei ferestre de cameră, care îți amintește foarte mult de zorii unei noi zile care se anunță extrem de înseninată. De producerea piesei și de mix s-a ocupat Dan Costea, unui dintre soliștii trupei Coma. De master s-a ocupat Cristian Varga.

Cu ocazia acestei noi producții, Coma a lansat inclusiv o serie de modele noi de îmbrăcăminte, disponibile pe site-ul Printoteca.ro . Pentru mai multe detalii legate de trupă, vizitați pagina lor oficială.

One thought on “Coma a lansat piesa „Aurora”

Lasă un răspuns