Colțu’ Sălbatic a lansat „Savana Cimentată”

Anul acesta, grupul ieșean Colțu’ Sălbatic a fost destul de activ pe scena underground autohtonă. Pe tot parcursul anului, băieții au lansat diverse producții precum „Romanian Fusion„, „Îmi place MAXIM” sau „Mașina de serviciu„. Cea mai recenta producție a fost lansată în urma cu o săptămână, în forma unui freestyle intitulat „Savana Cimentată”.

Colțu’ Salbatic este o trupă/grupare hip-hop originară din orasul Iași. Este activă din anul 2019. Formula s-a tot schimbat de-a lungul timpului, iar, conform pieselor de pe YouTube, Zar Murdar a fost cam singurul membru constant pe majoritatea producțiilor semnate Colțu’ Sălbatic. În descrierea oficială, apar mult mai mulți membri, dar, aceștia își fac simțită prezența în functie de piesele create. Sunt inclusiv piese în care e prezent doar un singur MC, cum este piesa “BRUT“, dar e lansata sub egida Colțu’ Sălbatic. La fel ca la piesa „BRUT„, LuP este singurul MC prezent. „Savana Cimentată” nu este o piesă propriu-zisă, tocmai de aceea a fost lansată sub forma unui freestyle, mixat și masterizat cum trebuie de PaMF de la Shook Records, casa de producții cu care este de altfel afiliată Colțu’ Sălbatic.

Chiar dacă este un freestyle, producția beneficiază de un videoclip sugestiv filmat în centrul orașului Iași, mai exact într-o intersecție extrem de aglomerată din zona Palatului Culturii. Din punct de vedere al versurilor, acestea par inspirate din viața de zi cu zi dintr-o zonă urbană imensă, cum este de altfel și orașul Iași. Nu este o temă tocmai nouă, au mai fost în trecut abordate temele de „oameni ce se pierd în aglomerația marilor orașe”, dar LuP pune amprenta sa personală. Probabil din aceasta cauză nu a abordat veșnicul clișeu de „junglă urbană” și a reformulat-o într-un mod inedit, similar cumva cu acea sintagmă, dar totuși care sună atât de original. Cu fiecare producție semnată Shook Records putem vedea evoluția, atât a artiștilor propriu-ziși, cât și a părții de producție, ceea ce este un lucru promițător pentru rap-ul underground autohton.

Videoclipul sugestiv al piesei a fost realizat chiar de LuP, De beat-ul și scratch-urile producției s-a ocupat Socez, cunoscut în trecut pentru colaborări alături de artiști precum Fratele Lu Chan sau romaN. Pentru mai multe detalii legate de viitoarele producții, intrați pe pagina oficială de Facebook a grupului Colțu’ Sălbatic.

One thought on “Colțu’ Sălbatic a lansat „Savana Cimentată”

Lasă un răspuns