Coltii lui Noiembrie

Ceata in Bacau (1)

Dupa ce aproape toata luna noiembrie a fost neobisnuit de calda, astazi (defapt de ieri), vremea a inceput sa se inrautateasca putin, ceea ce ma bucura sincer sa fiu. Abia acuma vedem cu adevarat ce frig se va asterne in curand asupra noastra.

Ceata in Bacau (2)

Pentru inceput, ieri a fost printre primele zile din noiembrie cand a fost innorat. Iar azi, Bacaul meu iubit a fost acoperit de o ceata si un frig tipic lunii noiembrie. De ce zic asta ?! Pentru ca in fiecare an, noiembrie reprezinta pragul dintre toamna si iarna, iar temperaturile sunt de obicei sub 10 grade Celsius. Nu exagerez, dar fata de acum 2-3 zile, temperatura zilei de astazi a fost cu 9-10 grade mai scazuta.

Ceata in Bacau (3)

Chiar daca aceasta ceata nu a creat cine stie ce probleme, „caldurosii” mei concetateni simteau disconfortul termic provocat de schimbarea brusca de temperatura. Mai pe romaneste, se vedea pe fetele lor ca mor de frig.

Ceata in Bacau (4)

Ceea ce vedeti in pozele acestea dragi hoinari printre litere, sunt poze facuta inaintea orei 11, cand ceata incepea sa se ridice. Cand s-a luminat la 7-8 dimineata, ceata era mult mai groasa. Un exemplu clar ar fi ca nu vedeai clar Biserica de mai sus din locul unde ma aflam atunci cand am facut poza.

Ceata in  Bacau (5)
Parcare tipic romaneasca, adica pe trotuar. Politia Romana isi face cu succes datoria

Daca temperaturile incep sa scada din ce in ce mai tare, iarna cea mai grea din ultimii 1000 de ani isi cam face prezenta printre noi. Asa ca, generatia mea degenerata, va muri de frig, si nu va mai fuma afara pauza de pauza. Ca fapt divers : imi place la nebunie generatia mea. Vara moare de cald, iarna de frig. Eu zic ca daca ar fi primavara sau toamna tot timpul anului, ar fi perfect pentru ea.

Ceata in Bacau (6)
Poza e facuta in parcare la Selgros. De obicei, se vede linia de cale ferata ce trece in apropierea lui, dar, de data asta, se vedea foarte putin din ea

Coltii lui Noiembrie, s-au aratat doar un sfert pentru inceput. Sunt mult mai mari decat credem. Sper sa se arate in totalitate, iar acei sceptici care spun ca iarna asta va fi una mai blanda ca cea de anul trecut, sa ramana cu gura inchisa, pentru ca nu va fi asa. Asa ca, autoritati locale, pregatiti de pe acuma antiderapant, veti avea nevoie de el cat mai curand.

One thought on “Coltii lui Noiembrie

  1. ma, copil am sa fiu pana la 60 de ani :))
    nu e nici una nici alta, e corcitura cu burmese sau ceva de genul.
    eu una, astept 1 decembrie. mi se pare ca odata ce a venit 1 deja totul devine foarte degajat. plus ca devenim delasatori si mai open-mind. sper…
    sa stii ca deja am rarit-o cu iesitul la poarta din cauza frigului :))

Lasă un răspuns