Coltii lui Noiembrie – Partea a II-a

Zapada in Bacau (1)

Dupa ce acum o saptamana am spus despre Coltii lui Noiembrie ca s-au aratat doar un sfert pentru inceput, se pare ca mica mea profetie incepe sa se adevereasca. Adevaratii colti incep abia acuma sa se arate, dar nu in totalitate; de data asta s-au aratat doar pe jumatate.

Zapada in Bacau (2) - Strada Calugareni

In dimineata aceasta, m-am simtit tare fericit cand am vazut atat de multa zapada in jurul blocului meu.

Zapada in Bacau (3) - Strada Calugareni

Din cate am observat, a nins aproximativ 4-5 ore, ninsoarea pornind ca o lapovita si ajungand pana la fulgi de nea foarte mari, si, sa folosesc un termen la moda : pufosi.

Zapada in Bacau (4) - Strada Calugareni

Din cate puteti observa, zapada nu a pus cine stie ce probleme; nu a nins incat sa puna probleme traficului (bine, la bloc la mine nu prea este trafic); zapada nu s-a depus formand un strat foarte gros, dar, a schimbat total peisajul.

Zapada in Bacau (5) - Strada Calugareni
Zapada in Bacau (6) - Strada Hatman Berescu

Hoinarind prin cartier putin, puteai simti aerul curat si pur ce-l crease zapada. Se spune ca zapada schimba aerul, si cam asa este.

Zapada in Bacau (7) - Parculetul din Cartierul Nord
Zapada in Bacau (8)

Uitandu-ma la copii ce se jucau si trecand prin parc, mi-am amintit pentru cateva clipe de perioada aceea ciudata numita copilarie. Tin minte ca veneam iarna in parc, si faceam forme de ingeri in zapada, stand cu privirea atintita spre cer, fulgi de nea cazand peste fata mea. Ce vremuri!

Zapada in Bacau (9)
Zapada in Bacau (10)
Zapada in Bacau (11) - Strada Prelungirea BraduluiZapada in Bacau (12) - Strada Prelungirea Bradului

Hoinarind in continuare in cartier, am simtit cum temperatura parca se mai ridica putin, iar printre blocuri, am vazut niste copii ce faceau un om de zapada. Bine macar ca ei se bucura de zapada, dar proprietarul masinii de mai jos are putin de lucru.

Zapada in Bacau (13) - Strada Prelungirea Bradului

Hoinarind in continuare prin cartier, am observat campul liber de langa Selgros, parcarea acesteia si Cimitirul Eroilor „Lazaret”, acoperit de un strat subtire de zapada. Culoarea imaculata a zapezii parca ma relaxeaza, parca-mi sopteste sa uit de toate si sa ma uit la ea.

Zapada la Bacau (14)
Zapada la Bacau (16)
Zapada la Bacau (17) - Parcare Selgros

Indreptandu-ma din nou spre parculet, am vazut in drumul meu Biserica „Acoperamantul Maicii Domnului” pentru prima data acoperita de zapada. Trebuia sa existe si „prima data” nu ?!

Mergand spre parculet, zapada a inceput sa se topeasca. Prin burlanele blocurilor se auze cum curge zapada topita. Parca ploua, dar fara ploaie.
In parc doar cainii se mai bucurau de zapada, si putinii copii ramasi.

Zapada in Bacau (20)

In urma zapezii topite, a ramas noroi. Asa a fost si sentimentul de iarna devreme : alb ca zapada, dar noroios.
Acum Coltii lui Noiembrie dragi hoinari printre litere, s-au aratat pe jumatate, inca nu s-au aratat in totalitate. Eu inca mai astept cu nerabdare cea mai grea iarna din ultimii 1000 de ani. Sper din suflet sa vina, m-am saturat de atata caldura, mai ales in luna noiembrie. Bine ca a nins, si, sper sa mai ninga,  dar sa fie temperaturi scazute, sa ramana mult timp zapada pe pamant. 
Si cu asta se incheie „volumul al II-lea” din „Coltii lui Noiembrie”, pe care il gasiti la editura Hoinarul :))
Sau cine stie, poate apare si volumul al III-lea. L-as scrie cu cea mai mare placere credeti-ma.

Zapada la Bacau (19)

Lasă un răspuns