Che-MD & Satellites confirmate la Rock’n’Iași „Indoor Edition” 2016

Anul acesta, festivalul Rock’N’Iași împlinește 10 ani de existență. Organizatorii festivalului au început deja marcarea acestui eveniment prin Rock’N’Iași „Winter Edition” ce a avut loc în februarie 2016, și Rock’N’Iași „Open Air” 2016, ce a avut loc în mai 2016. A treia ediție din anul 2016 va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, în perioada 27-30 octombrie 2016. Evenimentele vor avea loc pe 2 scene amplasate în „Sala Gaudeamus”, respectiv „Sala Foaier” din incinta Casei De Cultura A Studenților din Iași. Până la ora actuală, au fost confirmate trupele Ska-nk, Coma, Crimena, Guerillas și Beauty and The Rat din România, Equilibrum din Germania, Vulture Industries din Norvegia, Aftermoon din Ucraina, Phase Reverse din Grecia și Desecrate din Italia.

Ultimele doua trupe confirmate în cadrul festivalului sunt Che-MD din Republica Moldova și Satellites din Cluj-Napoca. Sunt două trupe care vor cânta în premiera pe scena Rock’N’Iași.

Che-MD este o trupă de „rock alternativ etnic” din orașul Bălți, Republica Moldova. Înființată în anul 2002, trupa și-a format rapid stilul muzical, temele alese de ei axându-se pe legende din Basarabia aduse în stilul rock-ului contemporan. Membrii trupei au fost influențați de trupe precum Nirvana sau Limp Bizkit, dar cea care i-a făcut să-și definească propriul stil a fost Zdob și Zdub, cea mai de succes trupă din Republica Moldova. Cu toate că trupa Che-MD a avut concerte atât în Moldova cât și în Ucraina sau Rusia, abia în anul 2016 a avut cea mai mare expunere națională, trupa participând în finala selecției naționale din Republica Moldova a concursului Eurovision cu piesa „Vodă e cu noi„. Pe lângă aceasta, trupa mai are piese precum „Patriot„, „Slavă Neamului Vodă” sau „Libertatea fără de drept„.

Satellites este o trupă de Noise/Pop din Cluj-Napoca. Are multe influențe din indie rock, muzică electronica sau rock alternativ. Înființată în 2012, trupa a mers de la bun început pe deviza „prin puțin primești mai mult”. Este o trupă formată doar de 2 oameni, instrumentele principale fiind tobele și chitara electrică. Până la ora actuala, trupa are la activ doar un material discografic, în forma EP-ului „Bastion„, lansat în anul 2013. Momentan, trupa lucrează la cel de-al doilea album, piesa „Tonight We Are Young” fiind primul single de pe acesta. Satellites este recunoscută pentru piese precum „Make A Move„, „Where I Belong” sau „Shelters„.

Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2016 va începe joi, 27 octombrie 2016 undeva după ora 19:00. Prețul biletelor și programul complet urmează sa fie confirmat. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns