Celula de Criză a lansat o piesă cu Piele din Getto Daci

Din primul val al hip-hop-ului românesc, foarte puține nume au mai rămas active și-n zilele noastre. Literalmente putem spune că numărăm pe degete artiștii respectivi. Dar, când reapare unul dintre acele nume vechi în zilele noastre, ne atrage instant atenția. Așa este și exemplul lui Piele, cunoscut pentru activitatea sa din Getto Daci, una dintre cele mai apreciate trupe hip-hop românești din anii ’90. Împreună cu băieții din Celula de Criză, au lansat piesa „Capu-ntre urechi”.

În ultimii ani, familia „Culese Din Cartier” s-a extins. Ultima trupă afiliată este Celula De Criză, printre membrii acesteia aflându-se Faust și Fănescu. Până la ora actuală are un album lansat, intitulat „Butonul Roșu”. Este una dintre cele mai active prezențe de pe scena underground românescă, având foarte des videoclipuri, concerte sau prezențe prin alte proiecte muzicale precum sr71.

Piele, în schimb, nu a mai fost deloc prezent în mișcarea hip-hop/rap autohtonă. Ba din contra, a fost absent, dispărând complet din peisaj. Piesele sale lansate sunt din vremurile trupelor Getto Daci sau Methadon 3000. A fost puțin intrigant momentul în care Celula De Criză a anunțat piesa cu Piele. Mulți fani s-au întrebat „dacă e același Piele pe care-l știu toți fanii rap-ului românesc„, și, asa este. Exact aceiași voce cu timbru ridicat pe care o știa toată lumea. Piesa în sine, te duce cu gândul la o întâlnire dintre garda veche și garda nouă a rap-ului autohton.

Videoclipul piesei este unul simplu, realizat de HaiHai Media. Acest clip îi arată la început pe Faust și Fănescu care se întâlnesc și se îndreaptă spre curtea Grădinii Monteoru, o locație din București care susține evenimentele underground, în special cele rap. Comparativ cu alte proiecte video, acesta chiar pare că are o poveste și sens. Sunt arătate cadre cu lumea care se tot adună ca la un Cypher, potrivindu-se perfect cu locația aleasă. Pe tot parcursul clipului sunt arătați mai mulți MC care sunt doar prezenți la filmarea clipului. Printre aceștia, se remarcă ușor Macanache, Dilimanjaro, AFO sau Bean MC. De altfel, instrumentalul piesei e realizat de Bean MC, contribuind inclusiv la mix și master alături de Nechifor. Acest instrumental e primul lucru memorabil de la toată aceasta producție, beat-ul piesei având un sunet unic. Sunt inclusiv părți de țambal, proeminente în special la strofele lui Piele.

Capu-ntre urechi” nu face parte de pe niciun material discografic, este o producție nouă. Pentru mai multe detalii legate de viitoarele producții semnate Celula de Criză, vizitați pagina oficială a trupei.

Lasă un răspuns