Cazacov și Pacha Man au lansat „Babilonul Modern”

Adrian Cazacu, cunoscut underground-ului cu numele de „Cazacov” este unul dintre cei mai activi MC din ultii ani. Acesta a avut diverse colaborări și a lansat piese cu diferiți artiști precum Mr. Levy sau Tecko Starr. Totodată, are foarte multe producții proprii precum freestyle-ul „Cine Sunt” sau „Stai pe loc„.  „Babilonul Modern” este cea mai nouă producție semnată Cazacov și a fost lansată cu Pacha Man, un nume emblematic al muzicii autohtone.

Nu este prima colaborare a acestuia cu Pacha Man. Prima producție dintre cei 2 MC este numită „Cu căștile pe cap” și a fost lansată pe 23 iunie 2019. Acea piesă a ajuns inclusiv pe posturile muzicale nationale, fiind până-n prezent cea mai vizionată piesă de pe canalul oficial de YouTube a lui Cazacov. Ca și mesaj, „Babilonul Modern” nu diferă mult de piesa „Cu căștile pe cap„. Sunetul e din aceiași sferă emoțională ce ne induce într-o stare de meditare asupra versurilor inspirate din lucrurile mai puțin fericite ale vieții cotidiene. Pacha Man își face simțită prezența doar pe refren și înaintea acestuia în unele părți, dar vocea sa completeaza perfect mesajul redactat de Cazacov în versuri. Zona muzicală abordată e, într-un fel, o întoarcere la origini pentru Pacha Man, având mai degrabă influențe de reggae decât de rap. E de remarcat echilibrul și atenția față de detaliile de tranziție ale părților care trec de la vibe-ul de reggae la cel de rap.

Videoclipul în sine al piesei „Babilonul Modern” este unul sugestiv. Pe lângă imaginile din studio cu Cazacov și Pacha Man, sunt prezentate localități conglomerate, care nu au cele mai bune condiții de trai. Imaginile respective se contopesc perfect cu titlul și versurile piesei, care vrea să scoată în evidență progresul nostru ca omenire, dar totuși degradarea acesteia în același timp. Cum zicea chiar Pacha Man înainte de refrenul piesei, „sunt povești reale, greu de digerat„.

Versurile au fost scrise de Cazacov, de partea muzicală ocupându-se Pacha Man. Pentru această piesă, inginerul de sunet a fost Vilmos Kanalas, cunoscut publicului larg sub numele de ViLLy.

Babilonul Modern” va fi lansată inclusiv pe radio, la emisiunea „Muzică de pus pe gânduri” de la Radio Guerrilla, realizată de Omu Gnom, un alt nume cunoscut al rap-ului underground românesc. Emisiunea urmează să aibă loc în cursul zilei de 24 februarie 2022.

Pentru mai multe detalii legate de viitoarele producții ale lui Cazacov, intrați pe pagina oficială a lui Cazacov.

Lasă un răspuns