Bucovina și Within The Nova confirmate la Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2017

Anul acesta, festivalul Rock’N’Iași împlinește 11 ani de existență. La fel ca în anul 2016, vor avea loc 3 ediții ale festivalului: „Winter Edition”, ce a avut deja loc în perioada 25-26 martie 2017, „Open Air” ce a avut loc în perioada 19-21 mai 2017  și „Indoor Edition” ce va avea loc în perioada 27-29 octombrie 2017. Singura ediție care ce nu a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Iași a fost „Open Air”. Aceasta s-a desfășurat pe Pârtia de Schi din zona Copou, Iași.

În acest an, festivalul face parte din proiectul „Rock’N’Iași”, proiect de tineret finanțat de Primăria Municipiului Iași și implementat de Asociația Culturală Moldavia în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Iași.

Ca în fiecare an, Rock’N’Iași revine în luna octombrie în Casa de Cultură a Studenților din Iași.  Comparativ cu edițiile anterioare, în acest an vor fi amplasate două scene, una în Sala Gaudeamus, unde se ținea festivalul în mod normal, iar cealaltă în Sala Dublin. În fiecare seară vor fi în medie 5-7 trupe. Până la ora actuală, s-au confirmat Destruction din GermaniaFallen Arise din Grecia și Godby din Republica Moldova, Funk’e Fetish și Diamonds Are Forever din Cluj-Napoca, Enemynside și Haniwa din Italia, Roll Models din Ucraina și Magen din Israel. Alte două trupe s-au confimat între timp, acestea fiind Bucovina și Within The Nova, ambele românești. Este pentru a doua oară pe anul 2017 când Bucovina va cânta în cadrul festivalului Rock’N’Iași, prima dată fiind în cadrul ediției „Open Air” din mai 2017. Pentru Within The Nova, această confirmare reprezintă prima participare din cadrul festivalului, dar nu și primul concert din Iași. Pe 20 aprilie 2017, aceasta a avut un concert în clubul Underground alături de trupa locală Seven Hills.

Bucovina este fără doar și poate una dintre cele mai bune și apreciate trupe metal românești la ora actuală. Înființată în anul 2000 în Iași, trupa a lansat până acuma 4 materiale discografice, ultimul album, „Nestrămutat„, fiind lansat la sfârșitul anului 2015. Este o trupă nelipsită de la marile festivaluri ale țării, precum „Rockstadt Extreme Fest„ „Rock’N’Iași” sau „Bucovina Rock Castle„. A devenit în 17 ani de activitate sinonimă cu piese precum „Mestecăniș„, „Spune tu, vânt” sau „Sunt munți și păduri„.

Within The Nova este una dintre cele mai plăcute surprize muzicale din metal-ul românesc al ultimilor ani. Înființată în decembrie 2015 în Timișoara, trupa și-a definit încă de la început stilul muzical, fiind o combinație dintre metalcore și industrial metal, cu multe elemente din muzica electronică. Within The Nova se remarcă prin voci clean şi scream, riff-uri agresive de chitară, solo-uri melodice, breakdown-uri, sintetizatoare, și tematici atmosferice. Pe 29 februarie 2016, trupa lansează  prima lor piesă, ”Forsake the Crown” care a beneficiat de aprecierea publicului metal din România. Aprilie 2017 reprezintă debutul primului turneu al trupei intitulat „Infinite Cycles„,care a cuprins orașe precum Timișoara, Oradea, Satu Mare, Cluj, Iași, Suceava, Târgu Mureș, Sibiu sau Râmnicu Vâlcea. Până la ora actuală, cel mai mare concert al trupei a fost în cadrul festivalului Metalhead Meeting, ce a avut loc în București în iunie 2017. Atunci, trupa a împărțit aceiași scenă cu trupe precum Behemoth, Sepultura, Cradle of Filth sau Agnostic Front. Din iulie 2017, Within The Nova este afiliată Dark Alliance Records, o casă de discuri românească sub egida căreia va lansa primul EP ce se va intitula „Infinite Cycles„. Acesta urmează să fie lansat în toamna anului 2017. Within The Nova este recunoscută pentru piese precum „The Idealist„, „Infinity” sau „Forsake The Crown„.

Biletele și programul oficial urmează să fie anunțate în viitorul apropiat. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

https://www.youtube.com/watch?v=vwtH49hgXQY

One thought on “Bucovina și Within The Nova confirmate la Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2017

Lasă un răspuns